Tarta cu dovlecei zucchini

Tarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca antreu sau spre seară ca o mică gustare.

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Tarta cu dovlecei zucchini

Ingrediente

  • 600 g. dovlecei zucchini
  • 200 g. morcovi
  • 200 g. brânză telemea sau caşcaval
  • 6 ouă
  • 140 ml. ulei
  • 150 g. făină
  • 1 ceapă mică
  • puţin piper
  • 1 linguriţă rasă turmeric
  • 5 g. praf de copt
  • 1-2 linguriţe de sare (după gust)

Mod de preparare

Brânza şi legumele se rad pe răzătoarea cu găuri mari se pun într-un vas şi se adaugă sare şi piper.

Ouăle se mixează până fac spumă, se adaugă uleiul treptat şi mixăm în continuare.

Se cerne făina cu praful de copt şi se adaugă în spuma de ouă apoi se adaugă o linguriţă rasă de turmeric şi se amestecă bine.

Turnăm amestecul de ouă peste legumele rase, amestecăm bine şi turnăm compoziţia obţinută într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Se nivelează amestecul din tavă şi se dă la cuptorul încins dinainte la 180 de grade pentru 30 de minute.

Se lasă să se răcească apoi se taie în pătrate mai mari sau mai mici după dorinţă.

Poftă bună !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci