Tarta cu praz si cartofi

Intinde aluatul in forma d etarta dupa ce ai uns-o cu ulei. Apasa bine cu mana ca sa se potriveasca in forma. Indeparteaza aluatul de pe margini si da

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Tarta cu praz si cartofi

Ingrediente

  • 500 gr aluat fraged
  • 1 ou
  • 3 cartofi
  • 1 fir de praz
  • 200 gr smantana
  • 150 gr cascaval
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Intinde aluatul in forma d etarta dupa ce ai uns-o cu ulei. Apasa bine cu mana ca sa se potriveasca in forma. Indeparteaza aluatul de pe margini si da la frigider. Intre timp, fierbe cartofii in coaja, decojeste-i si taie-i rondele. Taie prazul si caleste-l in putin ulei. Bate oul si amesteca-l cu cascaval ras si smantana. Potriveste de sare si piper. Scoate forma de tarta din frigider, umple-o cu praz calit, pune cartofii deasupra si toarna amestecul de smantana. Da la cuptorul incis in prealabil vreo 25-30 de minute.


Se serveste calda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci