Tarta cu praz

Toate ingredientele pentru aluat se pun in robot si se framinta pina obtineti o coca elastica. Costita se prajeste putin impreuna cu prazul, taiat ro

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Tarta cu praz

Ingrediente

  • Aluatul:
  • 300 g faina
  • 1/2 pachet praf de copt
  • 300 g cartofi (piure)80 g margarina
  • un ou
  • sare
  • Umplutura
  • 3 bucati praz (partea alba)
  • costita afumata taiata cuburi (cam o mina)
  • cascaval taiat cuburi (o mina)
  • cascaval ras pentru presarat peste tarta
  • Royale
  • 4 oua batute cu citeva linguri de frisca lichida si 250 g smintina

Mod de preparare

Toate ingredientele pentru aluat se pun in robot si se framinta pina obtineti o coca elastica.

Costita se prajeste putin impreuna cu prazul, taiat rondele. Se lasa sa se raceasca si li se adauga si cuburile de cascaval.

Din aluat se intinde foaie (nu subtire), se aseaza intr-o forma de tort cu pereti detasabili si se umple cu amestecul de praz si costita.

Se toarna peste umplutura si royale-ul si se pune tarta la cuptor pentru cam o ora.
Pofta buna!

Reteta Tarta cu praz a fost propusa de Austiaca2 pe forum culinar.ro

Alte retete cu praz gasiti aici:

Pilaf cu praz si masline,

Tarta cu praz, branzeturi si sunculita ,

Rulori cu brinza si praz, si foi brick

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci