Tarta delicioasa cu mazare

Eu consider ca o tarta sarata poate fi un aperitiv binevenit la orice masa festiva!

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Tarta delicioasa cu mazare

Ingrediente

  • tarta (forma cu diametrul de 20 cm)
  • 100 g faina
  • 100 g pesmet alb
  • 100 g unt topit
  • 1 ou
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • umpluturaȘ
  • 300 g mazare fiarta
  • 150 g crema de branza cu smantana
  • un ardei rosu
  • 2 rosioare cherry
  • sare
  • busuioc uscat

Mod de preparare

Se framanta un aluat din faina cernuta si amestecata cu pesmetul si praful de copt, un ou amestecat cu untul topit si un praf de sare. Se intinde in foaie rotunda (se intinde intre folie de plastic), apoi se asaza in forma unsa cu un pic de unt, se inteapa cu furculita.

Se amesteca crema de branza cu smantana, cu oul si un praf de sare, se adauga si un praf de busuioc, dupa gust, cu jumatate de ardei taiat cubulete mici si cu mazarea fiarta si scursa bine. Se toarna umplutura in forma peste blat, se decoreaza cu rosioarele feliate si cu restul de ardei ramas, se presara cateva boabe de mazare si se da la cuptor pentru 30 de minute, la foc potrivit. Se portioneaza in felii dupa ce s-a racit un pic. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci