Vinete pane cu cascaval si sunca presata

Vinetele pane cu cascaval si sunca presata sunt aperitive delicioase si sanatoase. Vinetele se spala, se curata de coaja, se taie felii si se sareaza.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii
  • vinete - 1
  • 3 kg
  • oua - 5 bucati
  • cascaval - 300 g
  • sunca presata - 300 g
  • faina - 200 g
  • ulei - 250 ml
  • sare si piper

Mod de preparare

Vinetele pane cu cascaval si sunca presata sunt aperitive delicioase si sanatoase. Vinetele se spala, se curata de coaja, se taie felii si se sareaza. Cascavalul se curata de coaja; 100 g se dau prin razatoare. ªunca si cascavalul ramas se taie felii subtiri de marimea vinetelor. Ouale se spala, se sparg intr-un vas si se amesteca cu sare, piper si cascavalul ramas. Feliile de vinete se trec prin 100 g faina si se lasa 2-3 minute pentru a absorbi faina. Fiecare felie de vinete se aseaza intre o

felie de cascaval si una de sunca, apoi se trec prin restul de faina, compozitia de oua si se prajesc in ulei la foc moderat.

Vinetele pane cu cascaval si sunca presata se serveste cald sau rece.

 


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci