Aperitive cu legume

Reteta Vinete umplute cu fantezie

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
IriA postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Reteta video: Zacusca de vinete"
 
Dupa ce am adunat toate ingredientele, le spalam, taiem vinetele in doua pe lungime, lasand si coditele apoi le scobim in interior. Le presaram bine

ingrediente

   3 vinete mai micute
   o ceapa mare sau 2 mici
   2 catei de usturoi
   5 rosii
   o jumatate de ardei rosu
   un ou
   150 g cascaval
   450 g pulpa de porc
   busuioc verde
   pesto
   2 mere de vara
   2 linguri bune de dulceata acrisoara
   150 g iaurt
   niste vin alb sec sau demisec un pahar
   ulei
   sare
   piper

mod de preparare




Dupa ce am adunat toate ingredientele, le spalam, taiem vinetele in doua pe lungime, lasand si coditele apoi le scobim in interior. Le presaram bine cu sare si le lasam deoparte sa iasa amareala din ele. Daca vedem ca stau mai intr-o parte, taiem un pic din coaja de pe spate, ca sa le indreptam. Taiem rosiile cubulete pastrand 6 felii rotunde. Taiem ardeiul, usturoiul, busuiocul, radem cascavalul, tocam carnea cu ceapa, sare, piper. Dupa ce le-am pregatit pe toate, punem intr-o tigaie un pic de ulei, rosiile tocate, vreo 6 linguri de vin, sare, un varf de lingurita de zahar. Mai amestecam din cand in cand, asteptand sa scada bine. Cand s-a evaporat lichidul si rosiile nu mai sunt crude, adaugam apa si busuioc proaspat si stingem focul.


In paralel, in alta tigaie punem ulei si ardeiul cel rosu, sa se perpeleasca un pic. Adaugam usturoiul si carnea tocata si amestecam acolo. Dupa vreo 10 minute am considerat eu ca le-a ajuns. Dupa ce s-a racit amestecul de carne un pic am pus-o in robot, am pus cele 2 mere taiate bucatele, oul si o mana de cascaval ras si am omogenizat bine. Probabil merge si sa amestecati cu mana si sa puneti merele rase. Merele le-am pus pentru ca ma gandeam ca vor da fragezime compozitiei si nu vor schimba prea mult gustul. Acum pot spune ca a fost o alegere buna. Dupa ce am terminat compozitia, am spalat vinetele le-am presarat cu putina sare si piper, le-am pus in vase de jena unse cu putin ulei si le-am umplut. Am presarat un pic de cascaval (nu tot!!), si am pus pe fiecare cate o felie de rosie. Am pus pe ele si cate 2 linguri de sos de rosii. Le acoperim cu folie. La cuptor au stat cam 35-40 de minute, la 210 grade. Le-am dat jos folia, le-am presarat cu restul de cascaval si le-am mai pus la cuptor inca 10 minute. Intre timp, am amestecat iaurtul cu o lingurita de pesto, sare si piper, de a iesit un sos bun de tot. Si pentru ca nu trecusera inca cele 10 minute, am pus sosul de rosii pe foc din nou si i-am adaugat 2 lingurite de dulceata.

Se aranjeaza pe farfurii cu cele doua sosuri si cu salata de varza. Alte retete recomandate:
Incearca si Rondele cu cartofi
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute cu fantezie" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Aperitive cu legume

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei

Pro 200 Wet & Dry

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.