Dupa ce am adunat toate ingredientele, le spalam, taiem vinetele in doua pe lungime, lasand si coditele apoi le scobim in interior. Le presaram bine
Dupa ce am adunat toate ingredientele, le spalam, taiem vinetele in doua pe lungime, lasand si coditele apoi le scobim in interior. Le presaram bine cu sare si le lasam deoparte sa iasa amareala din ele. Daca vedem ca stau mai intr-o parte, taiem un pic din coaja de pe spate, ca sa le indreptam. Taiem rosiile cubulete pastrand 6 felii rotunde. Taiem ardeiul, usturoiul, busuiocul, radem cascavalul, tocam carnea cu ceapa, sare, piper. Dupa ce le-am pregatit pe toate, punem intr-o tigaie un pic de ulei, rosiile tocate, vreo 6 linguri de vin, sare, un varf de lingurita de zahar. Mai amestecam din cand in cand, asteptand sa scada bine. Cand s-a evaporat lichidul si rosiile nu mai sunt crude, adaugam apa si busuioc proaspat si stingem focul.
In paralel, in alta tigaie punem ulei si ardeiul cel rosu, sa se perpeleasca un pic. Adaugam usturoiul si carnea tocata si amestecam acolo. Dupa vreo 10 minute am considerat eu ca le-a ajuns. Dupa ce s-a racit amestecul de carne un pic am pus-o in robot, am pus cele 2 mere taiate bucatele, oul si o mana de cascaval ras si am omogenizat bine. Probabil merge si sa amestecati cu mana si sa puneti merele rase. Merele le-am pus pentru ca ma gandeam ca vor da fragezime compozitiei si nu vor schimba prea mult gustul. Acum pot spune ca a fost o alegere buna. Dupa ce am terminat compozitia, am spalat vinetele le-am presarat cu putina sare si piper, le-am pus in vase de jena unse cu putin ulei si le-am umplut. Am presarat un pic de cascaval (nu tot!!), si am pus pe fiecare cate o felie de rosie. Am pus pe ele si cate 2 linguri de sos de rosii. Le acoperim cu folie. La cuptor au stat cam 35-40 de minute, la 210 grade. Le-am dat jos folia, le-am presarat cu restul de cascaval si le-am mai pus la cuptor inca 10 minute. Intre timp, am amestecat iaurtul cu o lingurita de pesto, sare si piper, de a iesit un sos bun de tot. Si pentru ca nu trecusera inca cele 10 minute, am pus sosul de rosii pe foc din nou si i-am adaugat 2 lingurite de dulceata.
Se aranjeaza pe farfurii cu cele doua sosuri si cu salata de varza. Alte retete recomandate:
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantana O zama simplu de preparat, aproape ca se face singura. Principalul este sa ai ingrediente de calitate. Doar fasolea...
Zama de fasole verde cu afumatura proaspataPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii