Conopida se spala si se desface în floricele cu putin mai mari decit o nuca si se lasa la zvintat. Separat, intr-un vas de palstic se pregateste o c
Conopida se spala si se desface în floricele cu putin mai mari decit o nuca si se lasa la zvintat.
Separat, intr-un vas de palstic se pregateste o compozitie asemanatoare celei pentru clatite adica un ou se amesteca cu faina si se dilueaza trepat cu apa minerala, se adauga o ceasca de untdelemn, sare, piper, doua linguri delikat. Se obtine astfel un aluat ca o smintina mai groasa, dar care sã curga.
Fiecare floricica de conopida se trece prin aluat si cu o furculita se pune la prajit intr-o baie de untdelemn incins. Cînd capata o culoare aurie se scot si se asaza pe farfurie, iar pe deasupra se presara cascaval ras si patrunjel taiat foarte fin.
Pentru sote se fierb morcovii apoi se taie rondele si se aduga peste ceapa taiata foarte marunt (eventual rasa) si inmuiata bine in untdelemn. Se adauga sare, piper, delikat si patrunjel. Se ia de pe foc si de amesteca cu putin unt apoi se asazã pe farfurie alaturi de bulgarasii de conopida.
Se mai poate servi cu sote de ciuperci sau cu salata de sfeclã roaie sau în alte combinatii.
Aceastã reteta se poate adapta perioadelor de post, adica se poate elimina oul din aluatul pentru conopida si cascavalul ras.
Se serveste ca un aperitiv cald (cind bulgarasii sint crocanti) sau ca un aperitiv rece (bulgarasii sint moi ca si clatitele).
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...
Tort de primavara cu ciocolata si fructe gojiTortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...
Tort DobosBriose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeInvelis crocant, miez ciocolatos. Intr-un cuvant...delicioase!
Fursecuri cu ciocolata si fulgi de migdaleIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii