Bulgarasi de conopida cu sote de morcovi

Conopida se spala si se desface în floricele cu putin mai mari decit o nuca si se lasa la zvintat. Separat, intr-un vas de palstic se pregateste o c

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o conopida potrivita
  • un ou
  • faina
  • apa minerala
  • piper
  • sare
  • delikat
  • untdelemn; pentru sote: 1/2 kg morcovi
  • doua cepe mari
  • 2 doua linguri unt
  • sare
  • piper
  • patrunjel

Mod de preparare

Conopida se spala si se desface în floricele cu putin mai mari decit o nuca si se lasa la zvintat.

Separat, intr-un vas de palstic se pregateste o compozitie asemanatoare celei pentru clatite adica un ou se amesteca cu faina si se dilueaza trepat cu apa minerala, se adauga o ceasca de untdelemn, sare, piper, doua linguri delikat. Se obtine astfel un aluat ca o smintina mai groasa, dar care sã curga.

Fiecare floricica de conopida se trece prin aluat si cu o furculita se pune la prajit intr-o baie de untdelemn incins. Cînd capata o culoare aurie se scot si se asaza pe farfurie, iar pe deasupra se presara cascaval ras si patrunjel taiat foarte fin.

Pentru sote se fierb morcovii apoi se taie rondele si se aduga peste ceapa taiata foarte marunt (eventual rasa) si inmuiata bine in untdelemn. Se adauga sare, piper, delikat si patrunjel. Se ia de pe foc si de amesteca cu putin unt apoi se asazã pe farfurie alaturi de bulgarasii de conopida.

Se mai poate servi cu sote de ciuperci sau cu salata de sfeclã roaie sau în alte combinatii.

Aceastã reteta se poate adapta perioadelor de post, adica se poate elimina oul din aluatul pentru conopida si cascavalul ras.
Se serveste ca un aperitiv cald (cind bulgarasii sint crocanti) sau ca un aperitiv rece (bulgarasii sint moi ca si clatitele).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
2
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Tort  Dobos
3
Torturi

Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...

Tort Dobos
Briose cu afine
4
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
5
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Parteneri
Fursecuri cu ciocolata si fulgi de migdale
Bucataras.RO

Fursecuri cu ciocolata si fulgi de migdale

Invelis crocant, miez ciocolatos. Intr-un cuvant...delicioase!

Fursecuri cu ciocolata si fulgi de migdale
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!