Ochiuri pe mazare

Se prajesc feliile de paine in unt. Se fierbe mazarea cu apa cat o cuprinde si cu unt cat o nuca. Se prepara sosul alb din unt, lapte si faina, asezon

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • usturoi
  • sos alb
  • mazare
  • unt
  • 4 felii de paine
  • 1 lingura faina
  • 1 pahar lapte

Mod de preparare

Se prajesc feliile de paine in unt. Se fierbe mazarea cu apa cat o cuprinde si cu unt cat o nuca. Se prepara sosul alb din unt, lapte si faina, asezonat cu piper, sare si verdeata tocata marunt. Se aranjeaza mazarea pe un platou si pe margine se pun feliile cu paine prajite si unse cu putin usturoi tocat. Pe fiecare felie de paine se asaza cate un ochi fiert, apoi se acopera cu sos alb.
Se servesc calde.

Alte retete:

Zacusca de ciuperci

Papanasi fierti

Mancare de mazare

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc