Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara

Aș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat familia cu o delicioasă omletă cu spanac și leurdă. Este o  rețetă de primăvară plină de culoare și savoare, pe care o pregătesc de nenumărate ori în sezonul leurdei.

Portii
1
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
10 minute
Complexitate
redusa
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara

Ingrediente

  • 2 ouă mari
  • sau 3 ouă medii
  • sare și piper după gust
  • 100 gr frunze de spanac
  • proaspete
  • 1/2 legătură leurdă
  • 1-2 fire ceapă verde
  • 1 lingură griș
  • 1 linguriță ulei de măsline
  • 1 cub mic de unt(10-15 gr)

Mod de preparare

Pregătim mai întâi spanacul pe care îl opărim pentru 3-4 minute în apă clocotită cu puțină sare și un vârf de cuțit cu bicarbonat de sodiu. Bicarbonatul de sodiu ajută frunzele de spanac să rămână verzi și în timpul tratamentului termic.

Scurgem apoi bine de tot frunzele de spanac și le tocăm împreună cu leurda și ceapa verde.

Amestecăm ouăle cu un praf de sare, unul de piper și grișul.

Într-o tigaie antiaderentă punem puțin ulei și untul, iar când untul este topit, adăugăm verdețurile tocate și le amestecăm bine până își lasă aromele.

Adăugăm amestecul de ouă cu griș și înclinăm tigaia așa încât să se dispună uniform peste verdețurile călite.

Rumenim bine omleta de primăvară pe prima parte, apoi, cu o spatulă o întoarcem și o rumenim și pe a doua parte.

Servim omleta caldă, alături de legume proaspete, salată, iaurt, brânzeturi, sau după preferințele fiecăruia.

O putem folosi și la sandvișuri împreună cu o brânză tartinabilă, dar și la diverse salate, tăiată în franjuri.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Frunze de vita oparite
1
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Sos de mere cu smantana
2
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
3
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
4
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Copanele in fulgi de porumb la cuptor
Bucataras.RO

Copanele in fulgi de porumb la cuptor

Copanele in fulgi este un preparat iubit de multa lume, in special de cei mici, dar nici cei mari nu le refuza niciodata! Pot...

Copanele in fulgi de porumb la cuptor
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise