Aperitive cu peste

Reteta Somon in saramura cu sos de smantana cu hrean

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 2h 
patri03 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se pune fileul de somon cu pielea in jos pe o folie pregatita, apoi se presara cu amestecul de sare-zahar, se mai pune coaja de fructe, mararul si se

ingrediente

   1/2 de file de somon cu piele
   dezosat
   taiat pe lungime
   Pentru saramura: o parte de sare
   doua parti de zahar
   coaja de lamaie (netratata chimic!)
   coaja de portocale (netratata chimic!)
   marar
   1 paharel de lichior de anason (Pernod)
   Pentru crochete de cartofi: 300 g cartofi razuiti grosier
   o ceapa mica razuita
   un ou
   piper
   sare
   Pentru sos: 1 sticla mica de otet cu hrean
   1 pahar de smantana
   Pentru prajit: ulei

mod de preparare

Se pune fileul de somon cu pielea in jos pe o folie pregatita, apoi se presara cu amestecul de sare-zahar, se mai pune coaja de fructe, mararul si se stropeste cu lichiorul de anason. Invelita strans in folie se tine in frigider inca 4-5 zile, la 3-4 grade. Se amesteca hreanul cu smantana, sarea si piperul. Scurgem cartofii, punem zeama deoparte, iar cand s-a depus amidonul, aruncam apa de pe ei si punem cartofii peste amidon. Adaugam oul, ceapa, asezonam cu sare si piper, iar daca e prea moale, punem putina faina.


Punem ulei intr-o tigaie si decupam cu o lingura din acest amestec, pe care il prajim pe ambele parti pana se inroseste.
Spalam cu grija somonul, apoi il taiem pe diagonala in felii mari, il aranjam in forma de trandafir, pe o farfurie, alaturi de smantana cu hrean si crochete de cartofi.


Se serveste ca aperitiv sau cina usoara.





Alte aperitive recomandate





Ciuperci umplute


Chiftelute


Rulada de spanac
Incearca si Crochete de peste
Daca ti-a placut reteta noastra "Somon in saramura cu sos de smantana cu hrean" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Aperitive cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.