Retete de pasti

VIDEOReteta Drob din carne de pui imbracat in foietaj

portii reteta 2 porții
complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 40m 
gatire reteta 20m 
Georgeta2222 postat de
Postat pe: 20-03-2016
Adaugă în cartea de bucate
>
Este o reteta usor de facut si foarte gustoasa!

ingrediente

2 portii

   Ingrediente pentru drob: 300 g ficat de pui 300 g pipote de pui 300 g inimi de curcan 1 foaie foietaj 75 g unt 9 ouă piper şi delicat după gust 2 chite de mărar proaspăt 2 cepe mari 2 chite ceapă verde 2 c
Ingrediente: 300 g ficat de pui 300 g pipote de pui 300 g inimi de curcan 1 foaie foietaj 75 g unt 9 ouă piper şi delicat după gust 2 chite de mărar proaspăt 2 cepe mari 2 chite ceapă verde 2 căpăţâni

mod de preparare

Dupa ce am spalat maruntaiele, le punem la fiert timp de 20 minute: ficatul intr-o craticioara, iar pipotele si inimile impreuna. Cand au fiert, scurgem apa si le lasam sa se raceasca. Fierbem 2 oua si le lasam si pe acestea sa se raceasca. Curatam cele 2 cepe si le calim, apoi dam tigaia la o parte. Dam ficatul de pui, pipotele si inimile fierte prin masina de tocat carne. Peste acestea adaugam ceapa calita, cele 7 oua, mararul tocat marunt; piper si delicat dupa gust. Curatam usturoiul si il zdrobim ca pentru mujdei, apoi il adaugam la compozitia de mai sus si amestecam totul foarte bine. Ungem o tava de cozonac si punem in ea hartie de copt (puteti folosi o cratita in loc de acesta tava). Luam foaia de foietaj si o intindem cu facaletul, obtinand o foaie foarte subtire, pe care o punem peste hartia de copt din tava, lasand din ea sa atarne peste marginile tavii. Peste foaia de foietaj, punem din compozitie, cam pana la jumatatea tavii. Curatam cele 2 oua fierte si le punem deasupra compozitiei din tava, apoi umplem tava, lasand-o goala de doua degete. Acoperim drobul cu foietajul ramas afara din tava si-l ungem cu galbenus de ou. Introducem tava la cuptor, la foc potrivit si lasam sa se coaca. Cand s-a rumenit, facem proba cu scobitoarea si daca compozitia nu se lipeste de scobitoare, scoatem tava din cuptor, lasand drobul sa se raceasca in tava. Dupa ce s-a racit, il putem taia si servi cu mustar, salata bulgareassca, muraturi, salata de cruditati etc. Pofta mare!
Incearca si Pasca super fina fara aluat
Daca ti-a placut reteta noastra "Drob din carne de pui imbracat in foietaj" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Retete de pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.