Se aleg struguri bine copti si se sorteaza pe culori si varietati ca sa se pastreze gustul si parfumul vinului. Se asaza strugurii intr-un vas incapat
Se aleg struguri bine copti si se sorteaza pe culori si varietati ca sa se pastreze gustul si parfumul vinului. Se asaza strugurii intr-un vas incapator si se zdrobesc cu un bat special prevazut la un capat cu un disc gros. Dupa 24 ore se scurge zeama, iar restul se asaza intr-un teasc si se preseaza mecanic. Mustul obtinut se amesteca cu zeama obtinuta din prima zdrobire a strugurilor si se acopera vasul cu un tifon. Se tine sa fermenteze la o temperatura de cca 16 grade. Dupa 21 zile cind s-a limpezit se scurge usor cu un furtun in alt vas care se umple numai pe ¾, se acopera si se pastreaza la aceeasi temperatura. Dupa 40 zile cind vinul a incetat sa mai fiarba si s-a limpezit complet, se trage cu furtunul in sticle, se infunda si se etanseaza bine. Se pastreaza in pivnite, asezate cu gura in jos in lazi cu nisip.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii