Vin de struguri

Se aleg struguri bine copti si se sorteaza pe culori si varietati ca sa se pastreze gustul si parfumul vinului. Se asaza strugurii intr-un vas incapat

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • struguri

Mod de preparare

Se aleg struguri bine copti si se sorteaza pe culori si varietati ca sa se pastreze gustul si parfumul vinului. Se asaza strugurii intr-un vas incapator si se zdrobesc cu un bat special prevazut la un capat cu un disc gros. Dupa 24 ore se scurge zeama, iar restul se asaza intr-un teasc si se preseaza mecanic. Mustul obtinut se amesteca cu zeama obtinuta din prima zdrobire a strugurilor si se acopera vasul cu un tifon. Se tine sa fermenteze la o temperatura de cca 16 grade. Dupa 21 zile cind s-a limpezit se scurge usor cu un furtun in alt vas care se umple numai pe ¾, se acopera si se pastreaza la aceeasi temperatura. Dupa 40 zile cind vinul a incetat sa mai fiarba si s-a limpezit complet, se trage cu furtunul in sticle, se infunda si se etanseaza bine. Se pastreaza in pivnite, asezate cu gura in jos in lazi cu nisip.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori