Se aleg struguri bine copti si se sorteaza pe culori si varietati ca sa se pastreze gustul si parfumul vinului. Se asaza strugurii intr-un vas incapat
Se aleg struguri bine copti si se sorteaza pe culori si varietati ca sa se pastreze gustul si parfumul vinului. Se asaza strugurii intr-un vas incapator si se zdrobesc cu un bat special prevazut la un capat cu un disc gros. Dupa 24 ore se scurge zeama, iar restul se asaza intr-un teasc si se preseaza mecanic. Mustul obtinut se amesteca cu zeama obtinuta din prima zdrobire a strugurilor si se acopera vasul cu un tifon. Se tine sa fermenteze la o temperatura de cca 16 grade. Dupa 21 zile cind s-a limpezit se scurge usor cu un furtun in alt vas care se umple numai pe ¾, se acopera si se pastreaza la aceeasi temperatura. Dupa 40 zile cind vinul a incetat sa mai fiarba si s-a limpezit complet, se trage cu furtunul in sticle, se infunda si se etanseaza bine. Se pastreaza in pivnite, asezate cu gura in jos in lazi cu nisip.
Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.
Placinta quatro formaggiAmbele bunici gospodine desavarsite, am avut de unde invata, mai intai mama, apoi eu. Un deliciu de reteta, mai ales daca...
Zacusca de ghebePui la tigaie cu rosii si usturoi este o reteta delicioasa si foarte usor de preparat. Pentru a pregati aceasta reteta cu...
Pui cu rosii si usturoi (ostropel)Se prepara foarte usor si este asa bunaaa....preferata mea :)
Ciorba cu coasta afumataAceasta prajitura zi si noapte e pufoasa si delicioasa! Nici nu iti vei da seama ca e o prajitura de post. Se dizolva zaharul...
Prajitura zi si noapte de postPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieGulasul unguresc cu carne de porc este o mancare delicioasa cu carne pe care o puteti pregati cu usurinta. Gulasul este o...
Gulas unguresc cu carne de porcIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieReteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...
Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Comentarii