Ciocolata Calda cu portocala

Chiar daca ne apropiem de sezonul cald, m-am gandit sa iti impartasesc aceasta reteta minunata cu tine: ciocolata calda cu aroma de portocala

Portii
5
Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g ciocolata vrac
  • 50g unt
  • 200 g smantana
  • 200 ml lapte
  • o portocala
  • 50 ml lichior de portocale

Mod de preparare

Incepe cu pregatirea ganajului care va deveni mai tarziu baza pentru ciocolata calda.


Rupem ciocolata in bucati mici si o punem intr-un castron, adaugam 3 lingurite de coaja de portocala rasa. Apoi punem intr-o craticioara smantana la incalzit pana se incinge, dar ai grija sa nu fiarba. Cand smantana este aproape de fierbere, toarn-o peste ciocolata. Amestecam pana cand ciocolata este topita. Adaugam untul si lichiorul, apoi amestecam pana se omogenizeaza compozitia.


Compozitia este pentru 5 portii de ciocolata calda si rezista la frigider pana la 5 zile.


Pentru o ciocolata calda vom folosi 3 linguri ganaj si 150 ml lapte. Punem in cana 2 linguri de ganaj si o jumatate de lingurita de coaja de portocala rasa, apoi turnam laptele fierbinte peste si amestecam cu o lingurita.


Serveste bautura cu frisca si o felie de portocala trasa in ciocolata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori