Chiar daca ne apropiem de sezonul cald, m-am gandit sa iti impartasesc aceasta reteta minunata cu tine: ciocolata calda cu aroma de portocala
Incepe cu pregatirea ganajului care va deveni mai tarziu baza pentru ciocolata calda.
Rupem ciocolata in bucati mici si o punem intr-un castron, adaugam 3 lingurite de coaja de portocala rasa. Apoi punem intr-o craticioara smantana la incalzit pana se incinge, dar ai grija sa nu fiarba. Cand smantana este aproape de fierbere, toarn-o peste ciocolata. Amestecam pana cand ciocolata este topita. Adaugam untul si lichiorul, apoi amestecam pana se omogenizeaza compozitia.
Compozitia este pentru 5 portii de ciocolata calda si rezista la frigider pana la 5 zile.
Pentru o ciocolata calda vom folosi 3 linguri ganaj si 150 ml lapte. Punem in cana 2 linguri de ganaj si o jumatate de lingurita de coaja de portocala rasa, apoi turnam laptele fierbinte peste si amestecam cu o lingurita.
Serveste bautura cu frisca si o felie de portocala trasa in ciocolata.

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii