Afinata

Se curata fructele de codite si de frunze, se spala in mai multe ape si se pun intr-o damigeana de 5 l. Se acopera fructele cu 1 kg de zahar si se las

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg afine
  • 1 kg zahar
  • 1 l alcool
  • 2 l votca
  • 4 plicuri de zahar vanilat

Mod de preparare

Se curata fructele de codite si de frunze, se spala in mai multe ape si se pun intr-o damigeana de 5 l. Se acopera fructele cu 1 kg de zahar si se lasa doua saptamani la cald, timp necesar ca fructele sa fermenteze. Cand fructele au lasat atata sirop cat sa le acopere, se adauga 1l de alcool dublu rafinat si votca. Inainte de a se pune peste fructe, alcoolul se poate indoi cu apa calda. Se amesteca bine si apoi se toarna peste siropul de fructe. Se pune zahar vanilat in damigeana si se sigileaza pana cand se foloseste.
Alte retete:

Suc de rosii

Lichior de caise

Sirop de zmeura

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori