Afinata

Se curata fructele de codite si de frunze, se spala in mai multe ape si se pun intr-o damigeana de 5 l. Se acopera fructele cu 1 kg de zahar si se las

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg afine
  • 1 kg zahar
  • 1 l alcool
  • 2 l votca
  • 4 plicuri de zahar vanilat

Mod de preparare

Se curata fructele de codite si de frunze, se spala in mai multe ape si se pun intr-o damigeana de 5 l. Se acopera fructele cu 1 kg de zahar si se lasa doua saptamani la cald, timp necesar ca fructele sa fermenteze. Cand fructele au lasat atata sirop cat sa le acopere, se adauga 1l de alcool dublu rafinat si votca. Inainte de a se pune peste fructe, alcoolul se poate indoi cu apa calda. Se amesteca bine si apoi se toarna peste siropul de fructe. Se pune zahar vanilat in damigeana si se sigileaza pana cand se foloseste.
Alte retete:

Suc de rosii

Lichior de caise

Sirop de zmeura

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci