Se curata fructele de codite si de frunze, se spala in mai multe ape si se pun intr-o damigeana de 5 l. Se acopera fructele cu 1 kg de zahar si se las
Se curata fructele de codite si de frunze, se spala in mai multe ape si se pun intr-o damigeana de 5 l. Se acopera fructele cu 1 kg de zahar si se lasa doua saptamani la cald, timp necesar ca fructele sa fermenteze. Cand fructele au lasat atata sirop cat sa le acopere, se adauga 1l de alcool dublu rafinat si votca. Inainte de a se pune peste fructe, alcoolul se poate indoi cu apa calda. Se amesteca bine si apoi se toarna peste siropul de fructe. Se pune zahar vanilat in damigeana si se sigileaza pana cand se foloseste.
Alte retete:
Suc de rosii
Lichior de caise
Sirop de zmeura
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaA sosit sezonul vezei .Toata lumea alearga sa puna la murat cat mai repede varza. Eu insa o sa va prezint o reteta...
Varza cu carne de porc la tuciDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii