Capsunata este o bautura cu alcool foarte aromata, potrivita pentru a fi consumata ca atare in rol de lichior, sau in diferite combinatii de cocktailuri.
Se curata 2 kg de fructe si se spala in multe ape reci, dupa care se pun intr-o damigeana de sticla si se acopera cu jumatate din cantitatea de zahar. Restul capsunelor se spala si se zdrobesc, se pun peste celelalte fructe intregi si se acopera cu restul de zahar. Amestecul se lasa la cald zece zile, timp in care se scutura vasul, pentru ca siropul lasat de fructe sa le acopere uniform.
Se pune alcoolul dupa zece zile, in amestec cu votca, se adauga zahar vanilat si se leaga damigeana cu celofan pus in doua, peste dopul de pluta care acopera gura damigenei inca de la inceputul fermentatiei.
Capsunata poate fi servita imediat dar si in perioada in care nu se mai gasesc capsune proaspete, pentru ca pastreaza aroma inconfundabila a fructelor.
Este o reteta usoara, potrivita pentru concursul Retete de vacanta
Dovlecei si vinete paneMuschiulet de porc cu ciuperci este o mancare delicioasa, o masa completa cu garnitura de ciuperci.
Muschiulet de porc cu ciuperciGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseSalata de oua cu ciuperci si sos de iaurt este delicioasa si sanatoasa! Este o reteta de salata rece care se prepara usor.
Salata de oua cu ciuperci si sos de iaurtOmleta cu ciuperci, spanac, branza si rosii cherry este perfecta pentru mic-dejun de primavara.
Omleta cu ciuperci, spanac, branza si rosii cherryIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieTarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Comentarii