Capsunata este o bautura cu alcool foarte aromata, potrivita pentru a fi consumata ca atare in rol de lichior, sau in diferite combinatii de cocktailuri.
Se curata 2 kg de fructe si se spala in multe ape reci, dupa care se pun intr-o damigeana de sticla si se acopera cu jumatate din cantitatea de zahar. Restul capsunelor se spala si se zdrobesc, se pun peste celelalte fructe intregi si se acopera cu restul de zahar. Amestecul se lasa la cald zece zile, timp in care se scutura vasul, pentru ca siropul lasat de fructe sa le acopere uniform.
Se pune alcoolul dupa zece zile, in amestec cu votca, se adauga zahar vanilat si se leaga damigeana cu celofan pus in doua, peste dopul de pluta care acopera gura damigenei inca de la inceputul fermentatiei.
Capsunata poate fi servita imediat dar si in perioada in care nu se mai gasesc capsune proaspete, pentru ca pastreaza aroma inconfundabila a fructelor.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeDesigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataMeniu copii Un tort delicios pe care copiii sigur il vor adora! Pentru reteta m-am inspirat de la Rocsy si de la Ligia.
Musuroi de cartita cu zmeuraIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii