Capsunata

Capsunata este o bautura cu alcool foarte aromata, potrivita pentru a fi consumata ca atare in rol de lichior, sau in diferite combinatii de cocktailuri.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Capsunata

Ingrediente

  • 3 kg capsuni
  • 1 kg zahar
  • 1 l alcool
  • 2 l votca
  • zahar vanilat

Mod de preparare

Se curata 2 kg de fructe si se spala in multe ape reci, dupa care se pun intr-o damigeana de sticla si se acopera cu jumatate din cantitatea de zahar. Restul capsunelor se spala si se zdrobesc, se pun peste celelalte fructe intregi si se acopera cu restul de zahar. Amestecul se lasa la cald zece zile, timp in care se scutura vasul, pentru ca siropul lasat de fructe sa le acopere uniform.

Se pune alcoolul dupa zece zile, in amestec cu votca, se adauga zahar vanilat si se leaga damigeana cu celofan pus in doua, peste dopul de pluta care acopera gura damigenei inca de la inceputul fermentatiei.


Capsunata poate fi servita imediat dar si in perioada in care nu se mai gasesc capsune proaspete, pentru ca pastreaza aroma inconfundabila a fructelor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
3
Borsuri

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)

Desigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
Briose cu ciocolata
4
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Ciorba de perisoare
5
Borsuri

Ciorba de perisoare

O ciorba cu multe....multe legume calite!

Ciorba de perisoare
Parteneri
Musuroi de cartita cu zmeura
Bucataras.RO

Musuroi de cartita cu zmeura

Meniu copii Un tort delicios pe care copiii sigur il vor adora! Pentru reteta m-am inspirat de la Rocsy si de la Ligia.

Musuroi de cartita cu zmeura
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!