Ciresata este o modalitate extraordinara prin care va puteti rasfata in zilele de toamna sau iarna, cand delicioasele fructe nu se mai gasesc proaspete. Ciresata este o bautura fina, apreciata indeosebi de femei.
Se curata ciresele de codite si se spala cu multa apa rece, apoi se pun intr-o damigeana de sticla. Se opreste jumatate de kg de fructe, se curata de samburi si se pun curatate in vasul de sticla. Samburii se zdrobesc cu o greutate, se clocotesc cu 1 l de apa si se racesc. Se pastreaza la rece zece zile, cand se strecoara si lichidul obtinut se amesteca cu alcoolul si se pune peste ciresele care au stat la macerat cu 1 kg de zahar, timp de doua saptamani.
Se adauga si votca, pana cand damigeana se umple. Se sigileaza si se pastreaza la rece, intr-un loc uscat si bine aerisit.
Ciresata este o bautura alcoolica destul de tare dar foarte aromata. Se serveste in diferite cocktailuri sau ca atare.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii