Coarnele se spala in mai multe ape si se curata de codite si de frunze. Se impart in doua parti: jumatate se pun intr-o damigeana de sticla si se acop
Coarnele se spala in mai multe ape si se curata de codite si de frunze. Se impart in doua parti: jumatate se pun intr-o damigeana de sticla si se acopera cu 1 kg de zahar, iar coarnele ramase se pun intr-un vas de tabla si se desfac de samburi. Se zdrobesc fructele cu mana, apoi se pun peste celelalte. Se acopera cu restul de zahar, se adauga cateva pachete de zahar vanilat si se lasa la macerat timp de trei saptamani. Se acopera siropul fructelor cu un litru de alcool, se mai lasa o zi sau doua dupa care se adauga votca si putina apa, atat cat bautura sa nu fie prea tare. Se sigileaza damigeana si se lasa la intuneric pana cand se poate folosi. Timpul necesar pentru ca bautura sa devina omogena este de trei luni.
Alte retete usoare:
Sirop de trandafiri
Lichior de caise
Visinata
Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...
Gem de gutui cu ghimbirReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciGustoasa, hranitoare, simplu si rapid de facut: supa crema de dovleac. Ideala pentru serile rece de iarna, pentru o cina usoara.
Supa crema de dovleacEste una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...
Ciorba de perisoare din carne de puiRetete usoare de Primavara!
Chec aperitiv cu urzici proaspete• taiati castravetii pe lungime, apoi in bucati • taiati ceapa verde in bucati, apoi adaugati-o peste castraveti•
Supa rece de castraveti made by Jamila CuisineO reteta de bors usoara cu ingrediente noi aparute in plin sezon al primaverii si foarte, foarte gustoasa!
Bors de lobodaDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii