Lichior de cirese

Lichiorul de cirese, sau ciresata este o bautura cu alcool potrivita mai ales pentru femei. Se prepara cu cirese proaspete, dar poate fi consumata pe intreaga perioada a anului.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Lichior de cirese

Ingrediente

  • 1
  • 5 kg cirese
  • 1
  • 5 kg zahar
  • 750 ml alcool

Mod de preparare

Ciresele se curata de samburi si se pun cu aceasi cantitate de zahar la fiert. Dupa ce au fiert, se strecoara printr-un tifon si se adauga alcoolul peste sirop. Acesta se toarna in sticle, care se depoziteaza intr-un loc racoros.


Lichiorul de cirese poate fi consumat dupa cateva zile.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci