Se taie felii nucile verzi si se pun intr-o damigeana de 3 l. Se toarna peste ele 300 ml alcool, amestecat cu apa. Se astupa cu un dop si se tine dami
Se taie felii nucile verzi si se pun intr-o damigeana de 3 l. Se toarna peste ele 300 ml alcool, amestecat cu apa. Se astupa cu un dop si se tine damigeana la soare 10-15 zile. Pentru lichior, nucile macerate, se strecoara. Separat, se caramelizeaza 60 gr de zahar, se stinge cu apa, se adauga restul de zahar, cuisoarele, scortisoara si se tin pe foc pana da in fiert. Se strecoara apoi din nou, se lasa la racit, dupa care se adauga esenta de nuci si restul de alcool.
Se poate consuma dupa 2-3 saptamani.
Alte retete culinare:
Lapte de pasare
Dulceata de nuci verzi
Sirop din muguri de brad
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii