Lichior de nuci verzi

Se taie felii nucile verzi si se pun intr-o damigeana de 3 l. Se toarna peste ele 300 ml alcool, amestecat cu apa. Se astupa cu un dop si se tine dami

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 20 nuci verzi
  • 1 l alcool
  • 400 gr zahar
  • 1
  • 5 l apa
  • 2-3 cuisoare
  • 2-3 bucati de scortisoara

Mod de preparare

Se taie felii nucile verzi si se pun intr-o damigeana de 3 l. Se toarna peste ele 300 ml alcool, amestecat cu apa. Se astupa cu un dop si se tine damigeana la soare 10-15 zile. Pentru lichior, nucile macerate, se strecoara. Separat, se caramelizeaza 60 gr de zahar, se stinge cu apa, se adauga restul de zahar, cuisoarele, scortisoara si se tin pe foc pana da in fiert. Se strecoara apoi din nou, se lasa la racit, dupa care se adauga esenta de nuci si restul de alcool.
Se poate consuma dupa 2-3 saptamani.

Alte retete culinare:

Lapte de pasare

Dulceata de nuci verzi

Sirop din muguri de brad

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori