Se taie felii nucile verzi si se pun intr-o damigeana de 3 l. Se toarna peste ele 300 ml alcool, amestecat cu apa. Se astupa cu un dop si se tine dami
Se taie felii nucile verzi si se pun intr-o damigeana de 3 l. Se toarna peste ele 300 ml alcool, amestecat cu apa. Se astupa cu un dop si se tine damigeana la soare 10-15 zile. Pentru lichior, nucile macerate, se strecoara. Separat, se caramelizeaza 60 gr de zahar, se stinge cu apa, se adauga restul de zahar, cuisoarele, scortisoara si se tin pe foc pana da in fiert. Se strecoara apoi din nou, se lasa la racit, dupa care se adauga esenta de nuci si restul de alcool.
Se poate consuma dupa 2-3 saptamani.
Alte retete culinare:
Lapte de pasare
Dulceata de nuci verzi
Sirop din muguri de brad
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDaca va place supa de rosii, eu zic ca este momentul sa profitati de ea. Acum gasiti pe piata cele mai gustoase si parfumate...
Supa de rosii cu galuste, de postDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii