Se taie felii nucile verzi, apoi se pun intr-o damigeana de 3 l. Se toarna peste ele 300 ml alcool amestecat cu apa si se astupa cu un dop, dupa care
Se taie felii nucile verzi, apoi se pun intr-o damigeana de 3 l. Se toarna peste ele 300 ml alcool amestecat cu apa si se astupa cu un dop, dupa care se tine la soare 10-15 zile. Separat, se caramelizeaza 60 gr zahar, se stinge cu apa, se adauga rstul de zahar, cuisoarele, scortisoara si se mai lasa la fiert. Se strecoara apoi din nou, se lasa la racit si se adauga esenta de nuci si restul de alcool.
Se tine in sticle si se consuma dupa 2-3 saptamani.
Alte retete culinare:
Sirop din muguri de brad Dulceata de nuci verzi Dulceata de gutui

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii