Lichiorul de oua este o bautura festiva ce apare pe mesele de Craciun ale americanilor. Aceasta bautura fina va fi cu siguranta pe placul doamnelor. Pentru lichiorul de oua, laptele se pune la fiert cu zaharul si vanilia timp de zece minute, la foc moale.
Pentru lichiorul de oua, laptele se pune la fiert cu zaharul si vanilia timp de zece minute, la foc moale. Intre timp, se freaca galbenusurile crude pana devin albicioase. Dupa ce s-a racit laptele, il punem peste oua cate putin, ca la maioneza, frecand continuu. La urma, se pune alcoolul, invartim putin, apoi turnam in sticla si dam la rece. Se poate pastra un an fara degradare. Daca dorim sa facem cocktail de ciocolata, punem la fiert in lapte 2 linguri de cacao, in rest, este aceeasi compozitie.
Lichiorul de oua se serveste rece. Se poate servi si cu frisca deasupra.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligasimplu,rapid si extrem de bun alaturi de o cafea sau o cana de lapte...
Prajitura pufoasa cu cireseDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii