Lichiorul de oua este o bautura festiva ce apare pe mesele de Craciun ale americanilor. Aceasta bautura fina va fi cu siguranta pe placul doamnelor. Pentru lichiorul de oua, laptele se pune la fiert cu zaharul si vanilia timp de zece minute, la foc moale.
Pentru lichiorul de oua, laptele se pune la fiert cu zaharul si vanilia timp de zece minute, la foc moale. Intre timp, se freaca galbenusurile crude pana devin albicioase. Dupa ce s-a racit laptele, il punem peste oua cate putin, ca la maioneza, frecand continuu. La urma, se pune alcoolul, invartim putin, apoi turnam in sticla si dam la rece. Se poate pastra un an fara degradare. Daca dorim sa facem cocktail de ciocolata, punem la fiert in lapte 2 linguri de cacao, in rest, este aceeasi compozitie.
Lichiorul de oua se serveste rece. Se poate servi si cu frisca deasupra.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdesupa crema pentru zile reci
Supa crema de legume si linteCat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiO prajitura buna de sezon si pentru ca ne plac visinele!
Prajitura marmorata cu visineIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii