Pentru lichiorul de portocale intr-un borcan de 4 kg se pun alcoolul, laptele crud, zaharul, 4 portocale taiate bucati potrivite, cu coaja si cu samburi, si o lamaie taiata bucati.
Pentru lichiorul de portocale intr-un borcan de 4 kg se pun alcoolul, laptele crud, zaharul, 4 portocale taiate bucati potrivite, cu coaja si cu samburi, si o lamaie taiata bucati. Se leaga borcanul si se pune intr-un loc ferit, unde se lasa sa stea o luna intreaga. La fiecare 2 — 3 zile se amesteca bine continutul cu o lingura mare de lemn. Dupa acest timp, se strecoara totul printr-un tifon, storcand bine sa iasa toata zeama din portocale.
Lichidul obtinut se filtreaza astfel: intr-o palnie obisnuita de metal sau de sticla se pune o alta palnie de hartie de filtru prin care se toarna incet in sticle lichidul de mai sus. Filtrarea se face in citeva ore, iar lichiorul trebuie sa iasa perfect limpede. Cat are inca lichid, palnia de hartie nu trebuie atinsa, deoarece s-ar rupe imediat. Cand s-a depus prea mult reziduu pe ea, se inlocuieste cu alta hartie de filtru. Lichiorul de portocale astfel obtinut se toarna in sticle, se astupa si se pastreaza oricat timp.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii