Pentru lichiorul de portocale intr-un borcan de 4 kg se pun alcoolul, laptele crud, zaharul, 4 portocale taiate bucati potrivite, cu coaja si cu samburi, si o lamaie taiata bucati.
Pentru lichiorul de portocale intr-un borcan de 4 kg se pun alcoolul, laptele crud, zaharul, 4 portocale taiate bucati potrivite, cu coaja si cu samburi, si o lamaie taiata bucati. Se leaga borcanul si se pune intr-un loc ferit, unde se lasa sa stea o luna intreaga. La fiecare 2 — 3 zile se amesteca bine continutul cu o lingura mare de lemn. Dupa acest timp, se strecoara totul printr-un tifon, storcand bine sa iasa toata zeama din portocale.
Lichidul obtinut se filtreaza astfel: intr-o palnie obisnuita de metal sau de sticla se pune o alta palnie de hartie de filtru prin care se toarna incet in sticle lichidul de mai sus. Filtrarea se face in citeva ore, iar lichiorul trebuie sa iasa perfect limpede. Cat are inca lichid, palnia de hartie nu trebuie atinsa, deoarece s-ar rupe imediat. Cand s-a depus prea mult reziduu pe ea, se inlocuieste cu alta hartie de filtru. Lichiorul de portocale astfel obtinut se toarna in sticle, se astupa si se pastreaza oricat timp.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agrise Poate inlocui si o cina .Poate merge si in caserola la serviciu . Gustoasa si hranitoare .
SALATA CU RUCOLA , TON SI OUAPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii