Pentru visinata simpla se spala visine frumoase, coapte si intregi. Se rup coditele. Se umplu cu ele sticle mari, speciale pentru visinata, de 3-4 kg, cu gatul larg.
Pentru visinata simpla se spala visine frumoase, coapte si intregi. Se rup coditele. Se umplu cu ele sticle mari, speciale pentru visinata, de 3-4 kg, cu gatul larg. Se pun un rand de visini, unul de zahar tos sau pisat. Se leaga borcanul si se lasa cateva zile la soare, pana isi lasa visinile zeama si zaharul incepe sa se dizolve. Din cand in cand se scutura usor borcanul ca sa se aseze visinile.
Se toarna apoi alcool de 90° cat sa acopere visinile, se leaga borcanul cu hartie pergament, se asaza din nou intr-un loc la soare si se lasa cateva saptamani. Visinile capata un gust aromat, foarte placut, daca printre ele se pun cateva boabe de cirese amare si cativa samburi de visine, zdrobiti. Dupa dorinta, se poate servi visinata impreuna cu visinile sau numai lichiorul, iar visinile separat, presarate cu zahar pisat. De asemenea se pot fierbe visinile intr-un sirop slab de zahar si apa, servindu-le ca un compot. Daca visinata pare prea tare, se poate slabi cu sirop de zahar.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaA sosit sezonul vezei .Toata lumea alearga sa puna la murat cat mai repede varza. Eu insa o sa va prezint o reteta...
Varza cu carne de porc la tuciDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii