Pentru visinata simpla se spala visine frumoase, coapte si intregi. Se rup coditele. Se umplu cu ele sticle mari, speciale pentru visinata, de 3-4 kg, cu gatul larg.
Pentru visinata simpla se spala visine frumoase, coapte si intregi. Se rup coditele. Se umplu cu ele sticle mari, speciale pentru visinata, de 3-4 kg, cu gatul larg. Se pun un rand de visini, unul de zahar tos sau pisat. Se leaga borcanul si se lasa cateva zile la soare, pana isi lasa visinile zeama si zaharul incepe sa se dizolve. Din cand in cand se scutura usor borcanul ca sa se aseze visinile.
Se toarna apoi alcool de 90° cat sa acopere visinile, se leaga borcanul cu hartie pergament, se asaza din nou intr-un loc la soare si se lasa cateva saptamani. Visinile capata un gust aromat, foarte placut, daca printre ele se pun cateva boabe de cirese amare si cativa samburi de visine, zdrobiti. Dupa dorinta, se poate servi visinata impreuna cu visinile sau numai lichiorul, iar visinile separat, presarate cu zahar pisat. De asemenea se pot fierbe visinile intr-un sirop slab de zahar si apa, servindu-le ca un compot. Daca visinata pare prea tare, se poate slabi cu sirop de zahar.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii