Chiselita de visine

Se curata visinele de samburi, se acopera cu zahar si se lasa sa stea asa cateva ore. Samburii de la visine se sparg si se pun intr-o oala cu 1 l de

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr visine
  • 300 gr zahar
  • 80-100 gr amidon
  • 1 l apa
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

Se curata visinele de samburi, se acopera cu zahar si se lasa sa stea asa cateva ore. Samburii de la visine se sparg si se pun intr-o oala cu 1 l de apa fiarta. Se lasa sa dea intr-un clocot, apoi se strecoara. Lichidul obtinut se toarna peste visine si se da intr-un clocot. Se toarna amidonul dizolvata in putina apa calduta si se amesteca bine. Se ia vasul de pe foc, se adauga sucul de la visine si se amesteca. Se toarna in cesti sau in compotiere.


Se serveste calda.

Alte retete culinare:

Prajitura snikers Prajitura cu gem Socata

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori