Sirop de portocale

Se rade coaja de portocala, apoi se pune intr-unc astron cu 500 gr zahar si se freaca bine. Separat, se fierbe restul de zahar cu 1 l de apa timp de

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1
  • 5 kg zahar
  • 1 l apa
  • 2-3 portocalem
  • 1 gr sare de lamaie

Mod de preparare

Se rade coaja de portocala, apoi se pune intr-unc astron cu 500 gr zahar si se freaca bine. Separat, se fierbe restul de zahar cu 1 l de apa timp de 15-20 de minute. Se adauga apoi sarea de lamaie, zeama de portocala, zaharul frecat cu coaja de portocale si se lasa sa dea intr-un clocot. Se ia de pe foc, se strecoara si se pune in sticle, care se pastreaza la rece.


Se serveste cu apa minerala sau sifon.

Alte retete culinare:

Peltea de gutui Ciocolata de casa Prajitura cu gem

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori