Smoothie pentru imbunatatirea memoriei, made by Carmen Bruma

Portii
1
Timp pregatire
5 minute
Complexitate
redusa
Smoothie pentru imbunatatirea memoriei, made by Carmen Bruma

Ingrediente

  • afine – 150 g
  • banana – 1 buc mare
  • morcov – 1 buc
  • apa de cocos – 50 ml (se adauga dupa)
  • smochine uscate – 2 buc (se adauga dupa)
  • miezul de la 3 nuci – se pizeaza (se adauga dupa)

Mod de preparare

• echipeaza storcatorul prin presare la rece Kuvings cu sita pentru smoothie
• spala bine si curata ingredientele
• introdu treptat ingredientele in storcator, pentru a fi preluate usor de catre axul melcat
• la final sucul se toarna in pahar si se adauga smochinele taiate bucatele, nuca pisata si apa de cocos. Se amesteca si se bea imediat.

Pentru imbunatatirea memoriei si a capacitatii de concentrare, ai grija sa introduci in dieta ta zilnica nutrienti esentiali pentru functionarea optima a sistemului nervos. Asta inseamna aminoacizi esentiali (triptofan, colina, tirozina), minerale (magneziu fier,fosfor), vitamine ( B,C, E), omega si lecitina. Se gasesc in pestele gras, banane, smochine, oua, ficat, iaurt, leguminoase, cacao, fructe uscate si proaspete, legume si seminte. O parte din elementele amintite sunt incluse in aceasta reteta de smoothie propusa de Carmen Bruma, asa ca nu ezita sa o incerci si tu.
In plus, sanatatea intestinelor are impact asupra functionarii creierului, asupra psihicului si comportamentului, intrucat toate acestea sunt interdependente. Pe langa evitarea zaharului, una dintre cele mai bune modalitati de a sprijini sanatatea intestinelor este sa consumi bacterii benefice. Poti incerca un supliment pentru asta sau consuma legume fermentate gen varza murata.
De asemenea, 7 ore de somn pe noapte, renuntarea la fumat sau la medicamente care induc somnul, miscarea practicata in mod constant, te vor ajuta cu siguranta.

Savureaza cu placere!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide