Nectar de caise

Nectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente simple. Această rețetă îți va oferi o explozie de arome dulci și o senzație plăcută de prospețime. Iată cum poți prepara un nectar de caise delicios:

Portii
8
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Nectar de caise

Ingrediente

  • 2 kg caise foarte coapte si sanatoase
  • 1 kg zahar
  • 1 l apa

Mod de preparare

1.Se spala caisele cu apa rece apoi se rup in jumatati si se indeparteaza samburii Se pun intr-o cratita cu fund dublu apoi se adauga apa si se fierb in clocote,la foc domol cca 30 minute,dupa care se scurg de sucul lasat si se paseaza caisele(sau se paseaza cu blenderul) 2.Caisele pasate se amesteca cu sucul scurs,se adauga si zaharul apoi se pun din nou la fiert,cca o ora,la foc domol amestecand din cand in cand. 3.Nectarul fierbinte se toarna in sticle curate si uscate cu filet ,apoi se etanseizeaza cu capace si se aseaza una langa alt intr-o oala inalta in care am pus pe fundul ei o carpa de bumbac si am turnat apa calda pama aproape de gatul sticlelor si se lasa sa fiarba in clocote,la foc domol,cel putin 30 de minute. Se scot sticlele din apa si se acopera cu un prosop gros si se lasa pana a 2 a zi sas se raceasca in voie,apoi se pot depozita in locuri racoroase dar uscate. In acelasi mod se poate prepara nectarul din orice fruct de sezon,reusita de a avea nectar proaspat pentru iarna este de 100%.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Galuste cu prune

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Musaca greceasca de vinete

Musaca greceasca de vinete

Musacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...

Musaca greceasca de vinete
Cele mai apreciate rețete
Lichior de bere de casa
1
Lichioruri

Lichior de bere de casa

Pentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.

Lichior de bere de casa
Mutabal
2
Salate de legume

Mutabal

Sunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...

Mutabal
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
3
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Amandina insiropata cu cafea
4
Prajituri

Amandina insiropata cu cafea

Amandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...

Amandina insiropata cu cafea
Prajitura cu prune
5
Prajituri

Prajitura cu prune

Pregatiti in prealabil prunele - spalati-le si taiati-le in jumate pentru a scoate samburii. Bateti bine ouale cu zaharul....

Prajitura cu prune
Parteneri
Ratatouille cu pui
Bucataras.RO

Ratatouille cu pui

Azi vă propun o delicatesă din bucătăria franțuzească, mai ales că piețele abundă de legume și verdețuri...

Ratatouille cu pui
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Placinta cu prune (Mosocoarna)
ReteteCulinare.RO

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia