Nectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente simple. Această rețetă îți va oferi o explozie de arome dulci și o senzație plăcută de prospețime. Iată cum poți prepara un nectar de caise delicios:
1.Se spala caisele cu apa rece apoi se rup in jumatati si se indeparteaza samburii Se pun intr-o cratita cu fund dublu apoi se adauga apa si se fierb in clocote,la foc domol cca 30 minute,dupa care se scurg de sucul lasat si se paseaza caisele(sau se paseaza cu blenderul) 2.Caisele pasate se amesteca cu sucul scurs,se adauga si zaharul apoi se pun din nou la fiert,cca o ora,la foc domol amestecand din cand in cand. 3.Nectarul fierbinte se toarna in sticle curate si uscate cu filet ,apoi se etanseizeaza cu capace si se aseaza una langa alt intr-o oala inalta in care am pus pe fundul ei o carpa de bumbac si am turnat apa calda pama aproape de gatul sticlelor si se lasa sa fiarba in clocote,la foc domol,cel putin 30 de minute. Se scot sticlele din apa si se acopera cu un prosop gros si se lasa pana a 2 a zi sas se raceasca in voie,apoi se pot depozita in locuri racoroase dar uscate. In acelasi mod se poate prepara nectarul din orice fruct de sezon,reusita de a avea nectar proaspat pentru iarna este de 100%.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii