O dulceata cu multe fructe ,aromata cu menta si imbogatita cu samburi de nuca . Este perfecta pentru a fi servita in boluri mici ca si un desert alaturi de ceai sau cafea. Dar poate fi si un cadou potrivit cand mergeti in vizita la prieteni si cunostinte. Am facut-o la slow cooker ,dar se poate face si pe ochiul aragazului .
mod de preparare
Fructele se spala, se curata si se taie cubulete (pepenele si piersicile) . Le-am asezat in vasul de la slow cooker ,am adaugat si afinele. Zaharul si zeama de lamaie le-am pus peste fructe si le-am lasat sa stea vreo 2 ore asa. Am pornit slow cookerul pe temperatura inalta pentru 6 ore . Dupa 2 ore am tras capul intr-o parte. Samburi de nuca i-am prajit si am dat jos de pe ei coaja neagra , in maini am frecat samburi pana cand au ramas albi. Am pus nuca in ultimele 10 minute de fierbere, la fel si menta legata cu astfel incat sa o putem scoate . Duceata am asezat-o in borcane bine spalate si uscate , le-am asezat cu gura in jos dupa ce am pus capacul si le-am lasat la racit . Am etichetat frumos si le-am asezat in camara .
Incearca si Dulceata de caise
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata cu pepene galben , piersici , afine si nuci" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Dulceata
Incearca si alte reţete din categoria:
Incearca alte reţete cu:
toate—
urmărește-ne
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe