Dulceata cu pepene galben , piersici , afine si nuci

O dulceata cu multe fructe ,aromata cu menta si imbogatita cu samburi de nuca . Este perfecta pentru a fi servita in boluri mici ca si un desert alaturi de ceai sau cafea. Dar poate fi si un cadou potrivit cand mergeti in vizita la prieteni si cunostinte. Am facut-o la slow cooker ,dar se poate face si pe ochiul aragazului .

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
360 minute
Complexitate
medie
Dulceata cu pepene galben , piersici , afine si nuci

Ingrediente

  • -1.5 kg pepene galben
  • -500 gr piersici
  • -250 gr afine
  • -250 gr nuca
  • -1kg zahar
  • -zeama de la o lamaie
  • -1 legatura de menta

Mod de preparare

Fructele se spala, se curata si se taie cubulete (pepenele si piersicile) . Le-am asezat in vasul de la slow cooker ,am adaugat si afinele. Zaharul si zeama de lamaie le-am pus peste fructe si le-am lasat sa stea vreo 2 ore asa. Am pornit slow cookerul pe temperatura inalta pentru 6 ore . Dupa 2 ore am tras capul intr-o parte. Samburi de nuca i-am prajit si am dat jos de pe ei coaja neagra , in maini am frecat samburi pana cand au ramas albi. Am pus nuca in ultimele 10 minute de fierbere, la fel si menta legata cu astfel incat sa o putem scoate . Duceata am asezat-o in borcane bine spalate si uscate , le-am asezat cu gura in jos dupa ce am pus capacul si le-am lasat la racit . Am etichetat frumos si le-am asezat in camara .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci