Dulceata de cirese este preferata mea.
Se spala fructele, se scot samburii, eventual se lasa in apa rece pentru a scapa de viermi, dar eu nu am gasit nici unul, asa ca treaba a fost relativ usoara :) Se pun intr-un vas adanc, se acopera cu zahar in functie de cat de dulci sunt fructele dar si in functie de preferintele fiecaruia. Se lasa peste noapte, iar a doua zi se pun la fiert intr-o cratita mare impreuna cu un pahar cu apa (pentru ca vreau sa aiba mai mult sirop). Se fierbe la foc mic pana se leaga siropul, luand spuma la nevoie si amestecand mereu, sa nu se lipeasca. Se toarna dulceata asa fierbinte in borcane, se pun capacele, se intorc borcanele cu capul in jos si se lasa la racit. Se eticheteaza, se gusta si se pozeaza, apoi se impart cu cei dragi :) :)
Timp de pregatire: aprox 1h + timpul necesar sa isi lase sucul (eu le-am lasat peste noapte)
Timp de gatire: aprox 45 min Portii: 2 borcane de 450 g si 1 borcan de 700 g.
Pofta Buna!
Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/06/dulceata-de-cirese-2017.html
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryDaca va spun ca sunt minunate aceste briose, ma credeti? Poate este greu sa va dati seama din poze ca este asa cum zic eu,...
Desert briose cu coacaze, ciocolata si bezeaPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii