Dulceata de cirese

Dulceata de cirese este preferata mea.

Portii
8
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Dulceata de cirese

Ingrediente

  • 1700 g cirese (cantarite dupa scoaterea samburilor)
  • 1000 g zahar
  • 1 pahar apa (350 ml)

Mod de preparare

Se spala fructele, se scot samburii, eventual se lasa in apa rece pentru a scapa de viermi, dar eu nu am gasit nici unul, asa ca treaba a fost relativ usoara :) Se pun intr-un vas adanc, se acopera cu zahar in functie de cat de dulci sunt fructele dar si in functie de preferintele fiecaruia. Se lasa peste noapte, iar a doua zi se pun la fiert intr-o cratita mare impreuna cu un pahar cu apa (pentru ca vreau sa aiba mai mult sirop). Se fierbe la foc mic pana se leaga siropul, luand spuma la nevoie si amestecand mereu, sa nu se lipeasca. Se toarna dulceata asa fierbinte in borcane, se pun capacele, se intorc borcanele cu capul in jos si se lasa la racit. Se eticheteaza, se gusta si se pozeaza, apoi se impart cu cei dragi :) :)

Timp de pregatire: aprox 1h + timpul necesar sa isi lase sucul (eu le-am lasat peste noapte)

Timp de gatire: aprox 45 min Portii: 2 borcane de 450 g si 1 borcan de 700 g.

Pofta Buna!

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/06/dulceata-de-cirese-2017.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci