Gem de capsuni

Gemul de capsuni este o metoda foarte buna de a pastra aroma fructelor pe tot parcursul anului. Este de preferat a se face gemul in casa, fara conservanti

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Gem de capsuni

Ingrediente

  • 1 kg capsuni
  • 1 kg zahar
  • zeama de la o jumatate de lamaie

Mod de preparare

Spalam bine capsunile, le rupem coditele,le taiem in bucati mai mici ,le asezam intr-un vas si turnam zaharul peste ele. Dam vasul la frigider peste noapte.

A doua zi punem capsunile la fiert cu tot cu zeama pe care si-au lasat-o. Lasam sa fiarba la foc mic si adunam din cand in cand spuma. Vom avea nevoie de 3 borcane mici pe care le spalam bine cu detergent de vase, le limpezim in mai multe ape si le scufundam pentru cateva secunde intr-un vas cu apa care fierbe, pentru a le steriliza. La fel procedam si cu capacele. Le scoatem cu grija din apa si le lasam cu gura in jos pe un prosop curat, sa se scurga bine si sa se usuce. Dupa ce gemul a fiert si a scazut pe jumatate , adaugam zeama de lamaie si oprim focul.

Punem putin gem pe o farfurie si daca acesta se incheaga inseamna ca a fiert de ajuns si este gata. Punem gemul fierbinte in borcanele pe care le vom aseza pe o tava din inox, pentru a evita spargerea. Punem imediat si capacele si lasam borcanele acoperite cu un prosop mai gros, pana se racesc. Astfel borcanele vor forma un vid sub capac, iar atunci cand vor fi deschise vor scoate acel sunet de clic. Astfel preparat gemul de capsuni poate fi pastrat in camara si doi ani!

Un mic sfat: Daca mergi intr-o vizita neplanificata la niste prieteni si nu ai ce sa duci...taie o bucata de material, aseaza-l peste capacul unui borcan cu gem si leaga-l frumos cu o funda. Va fi un cadou perfect! :)


Gemul de capsuni poate fi folosit la diferite prajituri sau tarte, la fel ca si dulceata de capsuni.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 1500 lei
2999.99 lei
1499.99 lei
Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Briose cu ciocolata
3
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Mohnkipferl - Cornulete cu mac
4
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Mohnkipferl - Cornulete cu mac

Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...

Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Napolitane cu cacoa si menta
5
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Napolitane cu cacoa si menta

ALUAT: 1. Se amesteca 1 cana unt, 6 linguri cacao, 1 cana zahar, 1 ou. Adaugam apoi esenta vanilie, 1 lingura lapte plus 1...

Napolitane cu cacoa si menta
Parteneri
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!