Dovleceii sunt legume sanatoase foarte productive din gradina noastra care merita locul lor in borcane iarna. Va sugeram sa gatiti si dovlecei ca baza, la orice alt tip de gem de fructe.
Cu o seara înainte, se pune intr-o oala speciala pentru dulceata, pulpa de dovlecel răzuit cu zahar si se lasa peste noapte. Se poate realiza si cu dovlecelul tăiat cubulețe.
A doua zi se pune la fiert cam cca. 35-45 minute la foc mic, amestecand periodic, caci compozitia are tendinta sa se prinda de fundul vasului. Se amesteca cu lingura de lemn. Zeama de lamaie se pune cam spre sfarsitul fierberii.
Timpul de fierbere difera in functie de continutul de apa al fructelor. Cand gemul primeste aspectul unei paste fluide, este gata. Il puteti mixa, insa este mai interesant lasat natural.
Se pot condimenta la alegere dvs cu ghimbir razuit sau vanilia...
Turnati gemul cald in borcanul sterilizat in prealabil, si asa Il pastrati peste iarna. Gustul este deosebit - dulce nepronuntat - iar textura este una racoritoare!
Gemul de dovlecel se poate condimenta cu alte fructe precum capsuni, zmeura, kiwi...ananas pastrand gustul si culoarea acestor fructe.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaPrajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)Mâncare de năut cu sos cu multă ceapă, garnisită cu pătrunjel proaspăt și lămâie. Se poate servi cu bere cu ghimbir...
Mâncare de năut cu sos de ceapăAceasta este cea mai simpla dintre retetele de aperitive. Daca vrem sa preparam cascaval la capac, avem nevoie de unt si...
Cascaval la capac simpluSe rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.
Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Comentarii