Dovleceii sunt legume sanatoase foarte productive din gradina noastra care merita locul lor in borcane iarna. Va sugeram sa gatiti si dovlecei ca baza, la orice alt tip de gem de fructe.
Cu o seara înainte, se pune intr-o oala speciala pentru dulceata, pulpa de dovlecel răzuit cu zahar si se lasa peste noapte. Se poate realiza si cu dovlecelul tăiat cubulețe.
A doua zi se pune la fiert cam cca. 35-45 minute la foc mic, amestecand periodic, caci compozitia are tendinta sa se prinda de fundul vasului. Se amesteca cu lingura de lemn. Zeama de lamaie se pune cam spre sfarsitul fierberii.
Timpul de fierbere difera in functie de continutul de apa al fructelor. Cand gemul primeste aspectul unei paste fluide, este gata. Il puteti mixa, insa este mai interesant lasat natural.
Se pot condimenta la alegere dvs cu ghimbir razuit sau vanilia...
Turnati gemul cald in borcanul sterilizat in prealabil, si asa Il pastrati peste iarna. Gustul este deosebit - dulce nepronuntat - iar textura este una racoritoare!
Gemul de dovlecel se poate condimenta cu alte fructe precum capsuni, zmeura, kiwi...ananas pastrand gustul si culoarea acestor fructe.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryCand am facut umplutura de dovleac am facut dintr-un dovleac de 3 kg din care am facut trei retete. Am pus la fiecare reteta...
Pateuri cu dovleacPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii