Compotul de cirese fara conservanti se pastreaza la fel de bine in camara, in plus se face mai usor decat ti-ai putea imagina. Ti-am pregatit 2 metode prin care poti pregati compotul de cirese.
Ciresele se spala, se rup coditele si se lasa o jumatate de ora sau 1 ora in apa rece. Daca au viermi, acestia vor iesi la suprafata. Scurgem apoi apa si alegem doar ciresele sanatoase, pe cele \"nesanatoase \".....nu le punem :)), cele nesanatoase insemnand cirese care au lovituri sau parti maro. Daca ciresele au avut viermi nu inseamna ca nu le mai puteti folosi, dimpotriva, inseamna ca ciresele n-au avut multe chimicale :).
Borcanele se spala cu detergent de vase, se limpezesc bine in mai multe ape si se scufunda pe rand intr-un vas cu apa care fierbe, pentru a se steriliza. Sau se pun in cuptor 10-15 minute. La fel procedam si cu capacele.
Din 2 kg cirese vor iesi in jur de 6-7 borcane cu compot. Depinde de cat de pline vom pune borcanele. Borcanele sterilizate se lasa sa se raceasca apoi se umplu cu cirese pana sus, se adauga in fiecare cate 4 linguri rase cu zahar si se umplu cu apa (rece). Punem capacele si scuturam borcanele pentru a se amesteca putin zaharul. Nu va faceti griji! zaharul se va dizolva oricum in timpul prepararii.
Asezam in cuptorul aprins, tocmai jos, tava mare de la aragaz si o umplem cu apa. Peste tava punem gretarul cuptorului si pe el asezam borcanele cu putin spatiu intre ele (sa nu se atinga). Inchidem cuptorul si lasam compotul sa se faca la foc potrivit, timp de 40-45 minute. Ne dam seama ca s-a facut atunci cand ciresele se ridica la suprafata iar apa s-a colorat si face bule.
Oprim focul si lasam compotul sa se raceasca in cuptor. Eu asa procedez de foarte multi ani si va garantez ca iese foarte bun si tine fara probleme si peste iarna!
Daca doriti sa pregatiti compotul de cirese tot fara conservant intr-o oala cu apa pe aragaz puteti sa-l pregatiti dupa aceeasi idee. Borcanele nu trebuie sa se atinga, focul trebuie sa fie mediu spre mic. Veti sti ca e gata compotul cand ciresele isi schimba culoarea (cele mai coapte ar putea avea crapaturi la suprafata) si vedeti bule mici. Conditia conservarii lui si metoda prin care se videaza natural este sa-l lasati in oala in care s-a facut sa se raceasca. Apoi se depoziteaza. Veti sti ca este in regula de pastrat daca vedeti capacul borcanului lasat in jos.
Puteti folosi aceasta reteta de compot fara conservant pentru orice fruct.
Compotul de cirese fara conservant poate fi folosit iarna la orice reteta de prajituri cu cirese sau consumat ca atare de toata familia.
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaa) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataFeijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...
Feijoada - tocana braziliana cu fasoleCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaDin doar 2 ingrediente si un pic de apa, am facut o bautura rapida plina de vitamine, cu ajutorul noului meu blender personal...
Smoothie cu mar si portocalaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii