Se spala piersicile, se taie in doua sau in patru si se scot samburii. Se pune la fiert, intr-o oala, apa cu zaharul si se lasa pe foc cateva minute,
Se spala piersicile, se taie in doua sau in patru si se scot samburii. Se pune la fiert, intr-o oala, apa cu zaharul si se lasa pe foc cateva minute, ca sa se lege putin siropul. Se pun fructele in sirop si se fierb pe foc domol pana se inmoaie, fara sa se zdrobeasca. Cand fructele au fiert, se adauga zeama de lamaie si vanilia. Se lasa la racit.
Se serveste rece.
Alte retete recomandate:
Compot de caise
Compot de mere
Compot de visine

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii