Rubarba in sirop de capsuni

Numai buna sa folosim la prajituri pe timp de iarna

Portii
2
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
25 minute
Complexitate
redusa
Rubarba in sirop de capsuni

Ingrediente

  • 1 kg sirop de capsuni
  • 1 kg rubarba
  • 200 g zahar
  • 1/2 lamaie

Mod de preparare

Intr-o cratita adaugam siropul de capsuni, zaharul si lamia taiate felii. Punem pe foc pana se dizolva zaharul. Intre timp spalam si curatam rubarba, o taiem bucati de cca 2-3 cm. Asezam in borcane (sa fie pline, vor scadea la fiert) adaugam siropul de capsuni caldut, inchidem borcanele. Asezam borcanele intr-o cratita si adaugam apa cat sa acopere, punem la foc sa fiarba cca 25 min la foc moderat. Le scoatem din apa fierbinte si le invelim intr-o patura pana a 2 zi, dupa care le vom depozita in camara.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc