Dulceata

Reteta Gem de fragute

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 40m 
elizeea postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Dupa spalarea si curaterea fragutelor, se zdrobesc in maini si se fierb 10 minute intr-o oala emailata cu volum cunoscut.
Amestecam cu o lingura de

ingrediente

   1 kg fragute
   300 g miere/litru

mod de preparare

Dupa spalarea si curaterea fragutelor, se zdrobesc in maini si se fierb 10 minute intr-o oala emailata cu volum cunoscut.


Amestecam cu o lingura de lemn folosita doar in acest scop sau cu o lingura de plastic termorezistenta.


Se indulceste cu 300 g miere la litru de suc de fructe. Fragutele culese necoapte nu se mai coc, de aceea, atat pentru gem cat si pentru consum in stare cruda, se culeg sau se cumpara numai fragute coapte.


Mai intai se spala, apoi se curata, pentru ca apa patrunzand la miez il umezeste si altereaza gustul fructelor.




Pofta buna!

Alte retete de dulceata recomandate

Dulceata de zmeura

Dulceata de trandafiri

Dulceata de caise

Incearca si Gem de zmeura
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de fragute" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Dulceata

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.