Vinete cu usturoi este un mode deosebit de a pune vinetele pentru iarna. Pentru aceasta reteta cu vinete aveti nevoie de 5-6 vinete lungi si subtiri.
Vinete cu usturoi este un mode deosebit de a pune vinetele pentru iarna. Se spala vinetele cu tot cu coaja si se taie felii groase cam de 2 -3 degete. Feliile se presara cu sare si se lasa la scurs cateva ore. Dupa ce s-au scurs bine, se preseaza si se sterg cu un prosop absorbant de bucatarie si se pun la prajit in uleiul bine incins. Feliile prajite de vanata se ung apoi cu mujdei de usturoi si se aseaza in borcan na peste alta. Peste vinetele din borcan se toarna apoi otetul fiert cu mirodeniile si racit. Se leaga borcanul la gura cu ceolofan dublu.
Vinetele cu usturoi se pot servi dupa maximum 12 zile.
Sursa acestei retete este blogul culinar Retetele Anei.
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaSe bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se...
Placinta cu iaurtO prajitura foarte delicioasa, rapida, asemanatoare la gust cu batoanele Snickers. Tava: 22 cm diametru Multumesc Alina-...
Prajitura magicaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii