E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o muratura deosebita, care m-a impresionat. Motiv pentru care i-am cerut reteta.
Gogosarii ii speli si ii cureti de cotoare , taind cate un capac.
Conopida o speli sub jet de apa rece si o desfaci buchetele.
Struguri ii speli si ii desprinzi de pe ciorchine.
Hreanul il cureti de coaja , il speli si il tai feliute.
Speli borcanele si incepi sa le umpli: pe fundul borcanului asezi 2 bucatele de hrean -> in fiecare gogosar asezi cate un buchetel de conopida sau boabe de struguri si umpli borcanul. Printre gogosari, mai asezi felii de hrean.
Cand ai umplut borcanele, le umpli cu apa rece, apoi golesti apa, cu grija, intr-o oala suficient de mare si o masori. Ar trebui sa ai nevoie de cca. 4 l de apa la aceste cantitati.
Pentru fiecare litru de apa necesar, mai adaugi 1 lingura de sare + 50 ml otet +150 g zahar + 1 lingurita boabe de piper +3 foi de dafin si se pun la fiert.
Cand a dat cateva clocote, adaugi solutia obtinuta peste gogosari si lasi borcanele desfacute pana a doua zi. Daca este nevoie, mai adaugi din solutia ramasa si astupi borcanele.
Vei avea astfel, o muratura deosebita si aspectuoasa.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii