Gogosari umpluti cu varza rosie

Gogosarii umpluti cu varza rosie sunt muraturi foarte populare, iar cele de acasa sunt cele mai delicioase. Pentru aceasta se spala bine gogosarii si se scobesc.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Gogosari umpluti cu varza rosie

Ingrediente

  • 5 kg gogosari
  • 2 verze rosii
  • 1/2 telina
  • 2 morcovi
  • 500 ml otet
  • 4 lg zahar
  • hrean
  • boabe de piper
  • foi de dafin
  • sare

Mod de preparare

Gogosarii umpluti cu varza rosie sunt muraturi foarte populare, iar cele de acasa sunt cele mai delicioase.

Pentru aceasta se spala bine gogosarii si se scobesc, se indeparteaza cotorul si semintele, se verifica sa nu fie stricati in interior.
Se toaca varza, se rad morcovii si telina si se amesteca toate trei, se pune sare dupa gust, sa fie putin mai sarat decat la o salata.Se lasa o ora apoi se umplu gogosarii, se indeasa cat mai bine. Se aseaza intr-un borcan de 5 l, se pun foile de dafin, hreanul curatat si taaiat bucati, boabe de piper.
Se fierbe otetul cu zaharul, 3 l de apa si 4 lg de sare si se toarna fierbinte peste gogosari. Se capseaza gogosarii in otet se pun la loc racoros si uscat.


Gogosarii umpluti cu varza rosie se servesc alaturi de friptura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc