Muratura cu ardei semi-iuti, conopida si gogonele

Portii
10
Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Muratura cu ardei semi-iuti, conopida si gogonele

Ingrediente

  • *1 kg ardei semi-iuti din aceia mici si rotunzi
  • dar sa poata fi umpluti cu buchetele de conopida
  • *1 conopida de aprox.1 kg
  • *10 gogonele
  • *boabe de mustar
  • *câteva betisoare de hrean
  • *1-2 morcovi
  • *o crenguta de cimbru uscat
  • *o crenguta de marar uscat
  • *boabe de piper
  • *câteva foi de dafin
  • Pentru zeama:
  • *1.700 l apa
  • *400 ml otet
  • * 3 linguri sare pentru muraturi
  • * 200 g zahar
  • Mai avem nevoie de borcane cu capac
  • Eu am avut un borcan de 3 litri si unul de 1.700 litri

Mod de preparare

Am spalat ardeii, conopida si gogonelele.

Am scos cotorul ardeilor, cu grija sa nu se rupa.

Conopida am desfacut-o în buchete mici pe care sa le pot pune în ardei.

Am umplut ardeii cu conopida.

Morcovii i-am curatat si i-am taiat rondele.

Gogonelele le-am taiat în sferturi.

Pe fundul borcanelor am asezat marar si cimbru, apoi am asezat ardeii, gogonelele,alternând printre ele si rondelele de morcovi si hreanul.

La urma am pus boabele de mustar si de piper si foile de dafin.

Pentru zeama am fiert toate ingredientele si apoi am turnat-o fierbinte în borcane.

Inainte de a face acest lucru, am pus borcanul într-o cratita metalica, astfel borcanul nu va crapa.

Se poate pune si un cutit cu lama metalica sub borcan.

Am închis borcanele si apoi le-am acoperit cu o patura pâna a doua zi.

In functie de cantitatea de ingrediente folosita, s-ar putea sa aveti nevoie de mai multa sau mai putina zeama.

Poftă bună !!!!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat

Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat

• asezati faina pe blatul de lucru, facand o mica gaura in centrul acesteia, in care veti sparge ouale, la

Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat
Briose cu afine

Briose cu afine

Imi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...

Briose cu afine
Cele mai apreciate rețete
Chiftele de cartofi cu dovlecel
1
Romania

Chiftele de cartofi cu dovlecel

Chiftelele de cartofi cu dovlecel sunt excelente pentru o cina usoara.

Chiftele de cartofi cu dovlecel
Tarta cu dovlecei zucchini
2
Romania

Tarta cu dovlecei zucchini

Tarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...

Tarta cu dovlecei zucchini
Negresa cu branza si cirese
3
Romania

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata si in care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon.

Negresa cu branza si cirese
Vin de visine
4
Romania

Vin de visine

Se spala fructele, se curata de codite si se pun intr-un vas mare de sticla acoperite cu zahar. O lingura de zahar se freaca...

Vin de visine
Prajitura cu cirese
5
Romania

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.

Prajitura cu cirese