Fierbem 2,5 l de apa, punem 70 g sare, apoi lasam sa se raceasca. Razuim pe rindea 1 kg de varza alba, tare. Apoi spalam bine 600 gr de castraveti mij
Fierbem 2,5 l de apa, punem 70 g sare, apoi lasam sa se raceasca. Razuim pe rindea 1 kg de varza alba, tare. Apoi spalam bine 600 gr de castraveti mijlocii, tari, 200 gr ardei gras verde, 100 gr gogonele si le taiem in felii subtiri. Este mai usor sa taiem ardeii daca intai am indepartat coceanul cu seminte.
Adaugam 100 g de ceapa rosie tocata marunt, ½ lingurita de boabe de mustar, 25-30 boabe de piper negru, apoi amestecam totul impreuna cu varza intr-un castron mare. Cui ii place, poate adauga un ardei iute taiat, cu tot cu seminte.
La sfarsit, aprox. 4 l de amestec de legume se pun in borcane de 7-8 dl curatate in prealabil. Cea mai buna metoda de umplere a borcanelor este ca, in timpul umplerii, sa batem cu mana de cateva ori, fundul borcanului. Punem in amestec , in fiecare borcan, un fir subtire de hrean crapat, o foaie mica de dafin, apoi umplem cu saramura si fermentam cum am scris mai inainte. In loc de foi de dafin putem folosi si 1 lingurita de chimion, care se amesteca impreuna cu celelalte condimente si cu amestecul de legume.
Multi adauga si cubulete marunte de morcovi, care, pe de o parte, este mai estetic, pe de alta parte, ii da un gust dulceag deosebit.
Muraturile asortate, se acopera nu doar cu celofan ci si cu capac metalic. In urma acoperirii borcanelor prin devidare, varza si legumele murate vor fi mai tari si pot rezista mai mult timp fara sa se strice.
Pofta buna!
Alte retete de muraturi vedeti aici:
Varza murata
Varza la cuptor
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseEu ador dovleceii umpluti, cu putin iaurt si marar deasupra, o nebunie!
Dovlecei umpluti la slow cooker Crock-Pot 5,7 L DigitalPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii