1. Se curata si se spala bine ciupercile. 2. Se fierb 10 minute in apa sarata si apoi se lasa la scurs. 3. Separat se fierbe alta apa cu cate 100 ml
1. Se curata si se spala bine ciupercile.
2. Se fierb 10 minute in apa sarata si apoi se lasa la scurs.
3. Separat se fierbe alta apa cu cate 100 ml otet, piper boabe, seminte de mustar si 1 lingura cu varf de sare la 1 litru.
4. Se pun ciupercile in borcane, se adauga frunze de praz, dafin, usturoi, rozmarin si cimbru.
5. Se toarna otetul fierbinte peste ingredientele din borcane.
6. Se scutura usor borcanele iar apoi se leaga sau se inchid cu capacele.
7. Se sterilizeaza borcanele prin fierbere sau la cuptor.

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii