Ghebele murate sunt delicioase. Si pot fi pastrate proaspete in diferite uleiuri aromate. Afla tot ce trebuie sa stii despre cum sa murezi ghebele din reteta noastra.
Ghebele se spala in multe ape reci, se pun acoperite cu apa calda pe foc si se fierb zece minute, dupa care se arunca apa, si se spala in alte ape reci. Se pun intr-un borcan de sticla curat, se acopera cu lichid fiert si racit, obtinut din apa si otet. Se pune uleiul sa dea in clocot cu lichidul, se adauga boabe de piper si se leaga borcanul cu celofan pus in doua.
Ca sa pastrezi ghebele proaspete, dar in diferite uleiuri aromate, la borcan, fierbe ghebele in apa cu otet dupa care lasa-le sa se raceasca pe un prosop curat. Este foarte important ca dupa acest pas sa nu le mai atingi cu mana.
Aseaza cu o lingura ghebele fierte in borcane sterilizate, si toarna deasupra ulei de masline amestecat cu ulei de floarea soarelui, pana cand ghebele sunt acoperite, si doua frunze de dafin. Adauga daca doresti catei de usturoi, ardei iute sau ierburi meditareneene, ca sa dai un plus de aroma.
Cand vei dori sa le folosesti ghebele vor fi la fel ca si proaspete. In plus daca le pui in borcane mai mici si le impachetezi frumos sunt niste cadouri de Craciun extraordinare.
Ghebele murate se servesc ca garnitura sau ca salata in combinatie cu alte legume murate sau simple, stropite cu ulei si garnisite cu felii de ou fiert tare.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautTARTE si PLACINTE rumenite si iscusite
Tarta cu piept de pui si porumbPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii