Gogosari cu ciuperci

Alegeti gogosari potrivit de mari, bine copti, neloviti si nepatati. Spalati-i in apa rece si, cu un cutit fin, scoateti-le cotoarele si partile albe

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ciuperci
  • gogosari
  • 1 l otet
  • 2 l apa
  • 3 linguri cu sare
  • 3 linguri cu miere
  • piper
  • foi de dafin
  • ienibahar

Mod de preparare

Alegeti gogosari potrivit de mari, bine copti, neloviti si nepatati.

Spalati-i in apa rece si, cu un cutit fin, scoateti-le cotoarele si partile albe din interior.

Curatati-i foarte bine de seminte si puneti-i cu deschiderea in jos, pe un servet curat, sa se zvante. Spalati foarte bine sub un jet de apa rece ciupercile albe, frumoase, moi si carnoase, apoi puneti-le la fiert intr-un vas cu apa putina, pe foc domol, timp de 15 minute.

Cand ciupercile sunt reci, zvantate de apa, umpleti cu acestea gogosarii si asezati-i in borcane de cel mult 2 l capacitate.

Preparati un amestec din 1 l de otet, 2 l de apa, 3 linguri cu sare, 3 linguri cu miere, piper, foi de dafin si ienibahar, care au clocotit 5 minute.

Turnati amestecul rece sau abia caldut peste gogosarii

umpluti.

Deasupra fiecarui borcan puneti un strat de un centimetru de ulei.

Legati borcanele cu celofan dublu si pastrati-le la

loc aerisit si uscat.

Iarna, preparatul respectiv este un deliciu alaturi de: rasol, fripturi, peste, batute cu unt si sare.

Asezati vasul pe o baie de aburi, ca amestecul sa ramana cald.

Taiati ciupercile feliute, inabusiti-le in unt, amestecand din cand in cand.

Combinati apoi ciupercile cu sosul alb, puneti, dupa gust,

zeama de lamaie si serviti-l alaturi de frigarui, rasol, peste alb.
Pofta buna!

Alte retete culinare cu ciuperci gasiti mai jos:

ciulama de ciuperci

ciuperci tocanita

piept de pui ciuperci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Parteneri
Pastramă din mușchiuleț de porc
Bucataras.RO

Pastramă din mușchiuleț de porc

Am tot savurat rețete de mezel preparat în casă. Am salvat rețetele, le-am listat, trebuie doar să achiziționez doar...

Pastramă din mușchiuleț de porc
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise