Muraturi simple

Rosii murate in sare

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h:15m 
schwartz copel 348 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se aleg rosiile mai mici si mai tari, se spala si se introduc intr-un borcan adecvat, intercalate cu dintii de usturoi in coaja taiati in doua, cu ard

ingrediente

   2 kg. rosii
   1 buc. radacina de telina
   2 buc. ardei iuti(nu prea mari)
   4-5 capatini de usturoi
   o legatura de marar verde
   2-3 frunze de dafin
   sare (o lingura la un litru de apa)

mod de preparare

Se aleg rosiile mai mici si mai tari, se spala si se introduc intr-un borcan adecvat, intercalate cu dintii de usturoi in coaja taiati in doua, cu ardeii iuti, cu radacina de telina taiata bucati si frunzele de dafin. Peste toate se aseaza mararul. Separat se fierb intr-un vas 3-4 litri de apa. Se lasa apa sa raceasca pina la 30 de grade, se dizolva sarea in apa prin amestec usor si se umple vasul cu rosii pina la inchiderea capacului. Se inchide bine capacul. Vara, muratura va fi gata in 10-12 zile. In zilele reci, cam o luna.
Dupa ce se scot citeva rosii din borcan, peste vas se va pune din nou capacul si se va introduce in frigider
Incearca si Patlagele verzi in saramura
Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii murate in sare" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Muraturi simple

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite