Sunt nascuta si crescuta intr-o comunitate de pescari de la Dunare si este imposibil ca sa-mi lipseasca asemenea bunatate din camara.
Pestele curatat,fara cap si coada,bine spalat,portionat,se pune intr-un vas cu apa cat sa-l cuprinda,se adauga 200ml otet si 2linguri cu sare
Se lasa la fiert 30min,se scoate,dupa ce s-a racit se dezoseaza apoi se lasa deoparte pe farfurie.
In vasul de tuci cu ulei se caleste ceapa,ardeiii,usturoi,toate curatate,spalate si trecute prin masina de tocat,dupa 15min se adauga rosiile la fel tocate dar trecute prin sita pentru eliminarea semintelor,se adauga sare,putin cimbru,iar dupa ce a scazut se adauga si pestele,se amesteca totul bine,iar dupa 30min de fiert,se adauga restul de otet,zahar,se mai lasa cateva minute,se potriveste de gust,apoi se pune zacusca in borcane curate,se infileteaza bine capacele si se sterilizeaza 30min din momentul fierberii.
Se scot din oala a doua zi si se depoziteaza la camara!
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineCat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsEu foloseam pluralul eclere, in dex cu prioritate mentioneaza ecleruri. Ambele forme sunt corecte :). Vestea buna este ca...
Miniecleruri cu capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii