Zacusca de peste

Sunt nascuta si crescuta intr-o comunitate de pescari de la Dunare si este imposibil ca sa-mi lipseasca asemenea bunatate din camara.

Portii
2
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
105 minute
Complexitate
redusa
Zacusca de peste

Ingrediente

  • 2kg macrou
  • 1kg ceapa
  • 1kg ardei kapia
  • 2kg rosii
  • 300ml otet
  • 2linguri zahar
  • 2frunze de dafin
  • sare
  • piper
  • 2ardei iuti
  • 1capatana mica de usturoi
  • 2cani cu ulei

Mod de preparare

Pestele curatat,fara cap si coada,bine spalat,portionat,se pune intr-un vas cu apa cat sa-l cuprinda,se adauga 200ml otet si 2linguri cu sare

Se lasa la fiert 30min,se scoate,dupa ce s-a racit se dezoseaza apoi se lasa deoparte pe farfurie.

In vasul de tuci cu ulei se caleste ceapa,ardeiii,usturoi,toate curatate,spalate si trecute prin masina de tocat,dupa 15min se adauga rosiile la fel tocate dar trecute prin sita pentru eliminarea semintelor,se adauga sare,putin cimbru,iar dupa ce a scazut se adauga si pestele,se amesteca totul bine,iar dupa 30min de fiert,se adauga restul de otet,zahar,se mai lasa cateva minute,se potriveste de gust,apoi se pune zacusca in borcane curate,se infileteaza bine capacele si se sterilizeaza 30min din momentul fierberii.

Se scot din oala a doua zi si se depoziteaza la camara!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci