Pentru jumari cu carne si vinete se taie vinetele in doua, pe lungime. Cu virful unui cutit se face o incizie de jur imprejurul vinetelor.
Pentru jumari cu carne si vinete se taie vinetele in doua, pe lungime. Cu virful unui cutit se face o incizie de jur imprejurul vinetelor. Se sareaza putin si se lasa 20 de minute. Se cresteaza vinetele, se pun cateva bucatele de unt si se dau la cuptor (incalzit dinainte) timp de 20 de minute, intr-o farfurie de sticla unsa cu unt. Dupa aceea se scoate, cu o lingurita, miezul din jumatatile de vinete. Se prajeste usor in unt ceapa, se adauga rosiile curatate de coaja si toata carnea, zeama de lamaie si miezul vinetelor. Se umplu vinetele si se pun la cuptor pentru cateva minute. Se prepara jumarile din cele 4 oua si se garniseste mijlocul fiecarei vinete.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii