Bruschete cu crema de branza si somon afumat

Bruschetele cu crema de branza si somon afumat sunt niste aperitive care se fac foarte usor si care pot si servite atat la mesele festive, cat si musafirilor care se anunta in ultima clipa.

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa
Bruschete cu crema de branza si somon afumat

Ingrediente

  • Pentru 12 portii:
  • 1 paine tip bagheta
  • 1 cutie de crema de branza
  • 200 g somon afumat
  • frunze de busuioc
  • sare si piper alb
  • masline negre

Mod de preparare

Se taie bagheta de paine in felii subtiri, maxim 1 cm. Daca doriti sa faceti bruschetele mai crocante, stropiti feliile cu putin ulei de masline si le puneti intr-o tava la cuptor 5-10 minute la foc mediu, pana se ingalbenesc putin. Noi nu le-am dorit crocante, deci am sarit pasul asta.
Pe fiecare felie se unge crema de branza, apoi se aseaza o frunza de busuioc, iar peste aceasta se pune o felie de somon afumat. Se pot aseza in diferite forme, fiecare cum doreste. Noi le-am pus simplu una peste alta, pentru ca eram putin pe fuga, mai gateam vreo 5 feluri de mancare.
Daca este necesar, se presara putina sare peste bruschete, dar aveti grija la crema de branza sa nu fie destul de sarata, si la fel si somonul, in functie de care cumparati.

Sursa aceste retete este blogul culinar Lumea Bucatelor.


Bruschetele cu crema de branza si somon afumat se servesc pe platou cu masline ca decor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori