Bruschetele cu crema de branza si somon afumat sunt niste aperitive care se fac foarte usor si care pot si servite atat la mesele festive, cat si musafirilor care se anunta in ultima clipa.
Se taie bagheta de paine in felii subtiri, maxim 1 cm. Daca doriti sa faceti bruschetele mai crocante, stropiti feliile cu putin ulei de masline si le puneti intr-o tava la cuptor 5-10 minute la foc mediu, pana se ingalbenesc putin. Noi nu le-am dorit crocante, deci am sarit pasul asta.
Pe fiecare felie se unge crema de branza, apoi se aseaza o frunza de busuioc, iar peste aceasta se pune o felie de somon afumat. Se pot aseza in diferite forme, fiecare cum doreste. Noi le-am pus simplu una peste alta, pentru ca eram putin pe fuga, mai gateam vreo 5 feluri de mancare.
Daca este necesar, se presara putina sare peste bruschete, dar aveti grija la crema de branza sa nu fie destul de sarata, si la fel si somonul, in functie de care cumparati.
Sursa aceste retete este blogul culinar Lumea Bucatelor.
Bruschetele cu crema de branza si somon afumat se servesc pe platou cu masline ca decor.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii