Bruschete cu crema de branza si somon afumat

Bruschetele cu crema de branza si somon afumat sunt niste aperitive care se fac foarte usor si care pot si servite atat la mesele festive, cat si musafirilor care se anunta in ultima clipa.

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa
Bruschete cu crema de branza si somon afumat

Ingrediente

  • Pentru 12 portii:
  • 1 paine tip bagheta
  • 1 cutie de crema de branza
  • 200 g somon afumat
  • frunze de busuioc
  • sare si piper alb
  • masline negre

Mod de preparare

Se taie bagheta de paine in felii subtiri, maxim 1 cm. Daca doriti sa faceti bruschetele mai crocante, stropiti feliile cu putin ulei de masline si le puneti intr-o tava la cuptor 5-10 minute la foc mediu, pana se ingalbenesc putin. Noi nu le-am dorit crocante, deci am sarit pasul asta.
Pe fiecare felie se unge crema de branza, apoi se aseaza o frunza de busuioc, iar peste aceasta se pune o felie de somon afumat. Se pot aseza in diferite forme, fiecare cum doreste. Noi le-am pus simplu una peste alta, pentru ca eram putin pe fuga, mai gateam vreo 5 feluri de mancare.
Daca este necesar, se presara putina sare peste bruschete, dar aveti grija la crema de branza sa nu fie destul de sarata, si la fel si somonul, in functie de care cumparati.

Sursa aceste retete este blogul culinar Lumea Bucatelor.


Bruschetele cu crema de branza si somon afumat se servesc pe platou cu masline ca decor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci