Cirese, nuci, rozmarin si branza brie in foietaj

Dried Cherries, Pecans and Rosemary Brie en Croute, adica o minunata reteta pe care trebuie sa o incercati. E foarte usor de preparat contrar asteptarilor, si va merita orice efort.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Cirese, nuci, rozmarin si branza brie in foietaj

Ingrediente

  • 1 foaie foietaj 25 cm x 25 cm
  • 1 ou
  • 1 lingura apa rece
  • 1/2 cana apa firbinte
  • 1/2 cana cirese uscate
  • 1/3 cana nuci pecan sau normale
  • 2 - 3 linguri miere
  • 1/2 lingurita rozmarin proaspat sau 1 lingurita rozmarin uscat
  • o bucata rotunda de aproximativ 200 - 300 grame branza brie

Mod de preparare

Dried Cherries, Pecans and Rosemary Brie en Croute:

Ciresele uscate se amesteca cu apa fierbinte, se lasa 1 minut la inmuiat si se scot la zantat pe un prosop de hartie. Intr-un bol amestecam ciresele zvantate bine cu nucile si mierea. Pe o suprafata putin infainata intindem foietajul si in mijlocul lui turnam amestecul cirese-nuci, peste care asezam branza. Oul il batem putin cu 1 ligura apa rece si ungem foietajul. Incepem sa impaturim apoi lipind capetele foietajului cu oul batut cu apa daca foaia este prea mare taiem marginile. Ungem din nou cu ou, intoarcem, se pune in tava si se unde din nou cu ou (branza va fi in partea de jos). Am pus la cuptor incalzit la 200C / 400F timp de 20-25 minute, lasam sa se raceasca 45- 60 minute - depinde cat de moale vreti branza.


Pofta buna! Reteta Cirese, nuci, rozmarin, branza brie in foietaj a fost propusa de Rroxana. pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
2
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
3
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
4
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide