Clatite cu malai si branza

Clatitele cu malai si branza sunt aperitive simple si delicioase. Se mixeaza ouale, se adauga faina, sarea, bicarbonatul si laptele.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 l de lapte
  • 5-6 linguri de malai
  • 4 linguri de faina
  • un praf de sare
  • 4 oua
  • o lingurita de bicarbonat alimentar
  • Pentru umplutura:
  • branza cremoasa (cu smantana)
  • o legatura de marar.

Mod de preparare

Clatitele cu malai si branza sunt aperitive simple si delicioase. Se mixeaza ouale, se adauga faina, sarea, bicarbonatul si laptele. La final se adauga si malaiul. Se mai completeaza cu lapte sau cu malai, daca mai e nevoie; compozitia trebuie sa fie mai groasa decat la comunele clatite.

Se prajesc intr-o tigaie unsa cu ulei.

Mararul se toaca marunt si se amesteca cu branza si cu aceasta compozitie le umplem.

Daca vreti sa faceti si desert de clatite cu malai si branza, puneti zahar in aluat si umpleti-le cu dulceata.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci